Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Nymphomaniac: Μέρος Δεύτερο (Vol II) -2013-

Περίληψη και κριτική

Το 2ο μέρος συνεχίζει από εκεί ακριβώς που μας άφησε το 1ο. Η Τζο συνεχίζει να αφηγείται την ιστορία της που αποτελείται από περιπέτειες, άνδρες και σεξ! Αυτή τη φορά οι ιστοριες της γίνονται πιο έντονες και πιο σκληρές καθώς η Τζο μοιράζεται βαθιά κομμάτια του εαυτού της. Διαβάστε για το πρώτο μέρος εδώ.Αυτή τη φορά οι ιστορίες εκτός από το σεξ δεν αναφέρονται στην αγάπη αλλά στην πιο σκληρή πλευρά της Τζο που χάνει τον εαυτό της, δοκιμάζεται, ωριμάζει και προσαρμόζεται σε κάθε αλλαγή. Με ένα θλιβερό τέλος αυτή η ταινία ολοκληρώνει τον κύκλο της ταινίας και μας αφήνει με πολλές σκέψεις για τις πολλές όψεις κάθε "νομίσματος".

Οι πρωταγωνιστές παραμένουν οι ίδιοι και αναφέρθηκα σε αυτούς στο πρώτο μέρος. Σε ότι αφορά την σκηνοθεσία, οι σκέψεις μου "παλεύουν" μετξύ τους. Μπορεί οι αναφορές και τα παραδείγματα που συσχετίζει ο Σέλιγκμαν με την ιστορία της Τζο να είναι εντυπωσιακά, αλλά η απεικόνισή τους και στα δύο μέρη με προβληματίζει. Οι ταινίες χαρακτηρίζονται από απλότητα και αμεσότητα που προκαλεί μία ευχάριστη ένταση.

Αν πρέπει να διαλέξω ένα από τα δύο μέρη νομίζω πως θα προτιμούσα το πρώτο. Η αφήγηση ρέει πιο ευχάριστα, σε παρασύρει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Στο δεύτερο μέρος ίσως φταίει το γεγονός ότι τα κεφάλαια της ζωης της Τζο καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση. Ακόμη κι έτσι παραμένει στα πολύ καλά επίπεδα του πρώτου.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία/σενάριο: Λαρς Βον Τριέρ
Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Γκάινσμπουργκ, Στέλαν Σάρσγκορντ, Στέισι Μάρτιν, Κρίστιαν Σλάτερ
Διάρκεια: 123 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8/10


Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)