Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Nymphomaniac: Μέρος Πρώτο (Vol I) -2013-

Περίληψη και κριτική

Ο Σέλιγκμαν βρίσκει την Τζο χτυπημένη και αποφασίζει να την φιλοξενήσει σπίτι του όσο εκείνη αναρρώνει. Όσο η συζήτησή τους προχωράει εκείνη αποφασίζει να του μιλήσει για τη ζωή της και να τουεξηγήσει γιατί θεωρεί τον εαυτό της ένα κακό πλάσμα. Όλη η ζωή της περιστρέφεται γύρω από ένα γεγονός: είναι νυμφομανής. Διαβάστε για το δεύτερο μέρος εδώ.Είναι μια ταινία που δεν απευθύνεται σε ανθρώπους δήθεν συντηρητικούς όπως επίσης δεν απευθύνεται και σε ανθρώπους που σκοπεύουν να την δουν μόνο για τις σεξουαλικές σκηνές. Μπορεί να έχει μεγάλες δόσεις γυμνού περιεχομένου και ατελείωτου σεξ αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η κλασσική μουσική συναντά το ψάρεμα και το Πυθαγόρειο θεώρημα και όλα αυτά μαζί συγκρίνονται με το σεξ και τη γεμάτη πάθος ζωή της Τζο. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το πως όλα αυτά τα άσχετα, μεταξύ τους, γεγονότα φαίνονται να εφαρμόζονται και να λειτουργούν κάτω από τις ίδιες συνθήκες και με τους ίδιους όρους.

Οι πρωταγωνιστές εκπέμπουν κάτι νοσταλγικό, κάτι δραματικό που καταφέρνει να σε συνεπάρει και σε κάνει να δεις την ιστορία από κάθε πλευρά. Η Σάρλοτ Γκάινσμπουργκ καταφέρει να σε παρασύρει με τον τόνο της φωνής της κάτι το οποίο ισχύει και για τον Στέλαν Σάρσγκορντ. Η Στέισι Μάρτιν στον ρόλο της νεαρότερης Τζο διαφέρει αρκετά και με δυσκολεύει στο να αποφασίσω αν μου άρεσε ή όχι.
Ήταν μία ενδιαφέρουσα παρουσία που απόδωσε με ικανοποιητικό τρόπο τον ρόλο αλλά θεωρώ της έλειπε μια δόση ενέργειας παραπάνω που ήταν απαραίτητη.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία/σενάριο: Λαρς Βον Τριέρ
Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Γκάινσμπουργκ, Στέλαν Σάρσγκορντ, Στέισι Μάρτιν, Κρίστιαν Σλάτερ
Διάρκεια: 118 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10


Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)