Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Οι γαλοπούλες το 'σκασαν (Free Birds) -2013-

Περίληψη και κριτική

Δύο γαλοπούλες με εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις, επιθυμίες και στόχους παραμερίζουν τις διαφορές τους και κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στο χρόνο. Ο σκοπός τους είναι να πάνε πίσω στην πρώτη μέρα των Ευχαριστιών και να βγάλουν τις γαλοπούλες από το γιορτινό μενού για να καταφέρουν να ζήσουν χωρίς να χρειάζεται να κρύβονται και να φοβούνται. 


Για τη συγκεκριμένη ταινία η αλήθεια είναι ότι έμαθα από τα αυτοκόλλητα του facebook. Έβλεπα τις γαλοπούλες να ποζάρουν και αποφάσισα να δω και την ταινία. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα γιατί τα αυτοκόλλητα είχαν περισσοτερο ενδιαφέρον από την ταινία. Ήταν σωστή η χρήση των γαλοπούλων, ωστόσο, ως τα ζώα τα οποία πρωταγωνιστούν γιατί ήταν πολύ χαριτωμένα και διασκεδαστικά, αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός μικρού παιδιού.

Από κει και πέρα η ταινία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Αδυνατούσε να προσελκύσει ή να διατηρήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Για αυτό ίσως ευθύνεται το γεγονός ότι η κάθε σκηνή κάτι μου θύμιζε. Ένα ζώο που ξεχωρίζει από την αγέλη και το διώχνουν, πάει αλλού τον, τον αποδέχονται και ερωτεύεται, δύο πλάσματα που διαφέρουν και αρχικά δεν μπορούν να ζήσουν αρμονικά τα βρίσκουν, ο σοφός και μεγάλος αρχηγός πεθαίνει για χάρη των παιδιών του (πόσο Lion King...) και η λίστα δεν έχει τέλος. 

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Τζίμι Χάουαρντ
Σενάριο: Σκοτ Μοσιέρ, Τζίμι Χάουαρντ
Τις φωνές τους δανείζουν οι: Όουεν Ουίλσον, Γούντι Χάρελσον, Έιμι Πόελερ, Τζόρτζ Τάκει
Διάρκεια: 91 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)