Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Fame -1980-

Περίληψη και κριτική

Ένα σχολείο καλών τεχνών υποδέχεται τους νέους του φοιτητές. Παρακολουθούμε την εξέλιξή τους από τα δοκιμαστικά μέχρι την τελευταία τους χρονιά. Βλέπουμε τον δρόμο που ακολουθεί ο καθένας, τις πολλές πλευρές του εαυτού του, τις αλλαγές και τις προσπάθειες που κάνει για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Είτε χορευτές, είτε τραγουδιστές, είτε ηθοποιοί, έχουν έναν κοινό σκοπό: τη φήμη.Μία από τις αγαπημένες μου ταινίες. Όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει διασκεδαστική και δεν χάνει το ενδιαφέρον της. Όλοι οι συντελεστές είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και το αποτέλεσμα σε παρασέρνει και σε κάνει να θες να τραγουδήσεις και να χορέψεις μαζί με τους ηθοποιούς. Η εξέλιξη είναι αρκετά γρήγορη έτσι ώστε το ένα γεγονός να διαδέχεται το άλλο και οι ιστορίες όλων των παιδιών να συνυπάρχουν και εναλάσσονται με ταχύ και ενδιαφέρον ρυθμό.

Το αγαπημένο μου σημείο της ταινίας είναι σίγουρα το πρώτο μέρος. Τα δοκιμαστικά έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κάθε φορά γελάω ασταμάτητα. Είναι εντυπωσιακή η σύγκριση των δοκιμαστικών με την τέταρτη χρονιά. Βλέπεις τους πάντες αλλαγμένους και με πιο ώριμη σκέψη. Ο καθένας έχει γίνει ένας άλλος άνθρωπος χωρίς υπερβολές και περιττές συγκινήσεις ή ενθουσιασμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που αγαπώ ιδιαίτερα το σενάριο.

Αν έπρεπε κάτι να αλλάξω, θα έδινα μεγαλύτερη βάση στη ζωή των μαθητών εντός σχολείου. Ιδίως στις σκηνές του τρίτου και τέταρτου έτους, οι σκηνές στο σχολείο, οι κόντρες, οι εντάσεις περιορίζονται αισθητά και αντικαθιστούνται από στιγμές των παιδιών εκτός τάξης.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Άλαν Πάρκερ
Σενάριο: Κρίστοφερ Γκορ
Πρωταγωνιστούν: Έντι Μπαρθ, Ιρέν Κάρα, Λι Κούρερι, Λόρα Ντιν
Διάρκεια: 134 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)