Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Απλώνεται σε πόλεις ο θερινός κινηματογράφος της ΚΝΕ

Η επιτυχία της διοργάνωσης που ξεκίνησε πέρσι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Εργατικός Τομέας Πάτρας της ΚΝΕ, του δωρεάν θερινού σινεμά για νέους ανέργους και νέα ζευγάρια, συνέβαλε ώστε φέτος να απλωθεί αυτή η διοργάνωση και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ετσι, πέρα από την Πάτρα που για δεύτερη χρονιά γίνονται κινηματογραφικές προβολές, φέτος αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε Κέρκυρα, Καλαμάτα, Πειραιά, αλλά και στο Ρέθυμνο.

Η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου της ΚΝΕ ξεκίνησε ήδη τις προβολές απευθυνόμενη σε νέους εργαζομένους, ιδιαίτερα ξενοδοχοϋπαλλήλους, νέους ανέργους και μαθητές, γι' αυτό και ο θερινός κινηματογράφος, που πρώτη φορά διοργανώνεται από την ΚΝΕ στο Ρέθυμνο, αφορά τις 2 κυριότερες εργατογειτονιές του Ρεθύμνου, τη Σαρακίνα και τα Περιβόλια. Παράλληλα στο θερινό σινεμά της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο διατίθενται αιτήσεις για μαθητές που θέλουν να ενταχτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο που προετοιμάζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών να λειτουργήσει από Σεπτέμβρη και, ακόμα, μαζεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα παραδοθούν στο ΠΑΜΕ και σε σωματεία για να διατεθούν σε λαϊκές οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Ολες οι προβολές στο Ρέθυμνο ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:
  • Στα Περιβόλια, στην παιδική χαρά δίπλα στο 8ο Δημοτικό: Τετάρτη 30 / 7: «Ψωμί και τριαντάφυλλα» και Τετάρτη 13 / 8: «Che... ο Αργεντίνος» (έχει ήδη προβληθεί η ταινία «Τα σταφύλια της οργής»).
  • Στη Σαρακίνα, στις εργατικές κατοικίες, στο παρκάκι: Τετάρτη 23 / 7: «Τα σταφύλια της Οργής», Τετάρτη 6 / 8: «Ψωμί και τριαντάφυλλα» και Τετάρτη 20 / 8: «Che... ο Αργεντίνος».
Σε άλλες πόλεις
Οι κινηματογραφικές προβολές της ΚΝΕ συνεχίζονται επίσης στον Πειραιά, την Πάτρα, την Καλαμάτα και την Κέρκυρα ως εξής:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ (9.30 μ.μ., στο «Σινέ Κατερίνα», Βύρωνος και Χιλής, Ευγένεια - Κερατσίνι): Σήμερα Παρασκευή: «Django: Ο Τιμωρός». Αύριο Σάββατο:«Che: Μέρος Πρώτο». Δευτέρα 21 / 7: «Στάλινγκραντ». Τετάρτη 23 / 7: «Εγώ, ο απαισιότατος». Παρασκευή 25 / 7: «Η μεγάλη απόδραση των 11».Σάββατο 26 / 7: «Green Street Hooligans».
ΠΑΤΡΑ (9.30 μ.μ., στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο, Γερμανού και Ηλείας):Σήμερα Παρασκευή: «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας». Δευτέρα 21 / 7: «Η λίστα του Σίντλερ». Τετάρτη 23 / 7: «Ο επίμονος κηπουρός». Δευτέρα 28 / 7: «Λούφα και παραλλαγή». Τετάρτη 30 / 7: «12 χρόνια σκλάβος».Παρασκευή 1 / 8: «Αδωξοι Μπάσταρδη». Δευτέρα 4 / 8: «City of God».Τετάρτη 6 / 8: «Ο λαβύρινθος του Πάνα». Παρασκευή 8 / 8: «Ο Ηλίας του 16ου». Δευτέρα 11 / 8: «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι». Τετάρτη 13 / 8:«Εγώ ο Απαισιότατος». Δευτέρα 18 / 8: «Cinderella Man».
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (9.30 μ.μ., στη γειτονιά της Ράχης, μπροστά από τα Β' ΚΑΠΗ):Δευτέρα 28 / 7: «Django: Ο Τιμωρός». Τρίτη 29 / 7: «Green Street Hooligans». Τετάρτη 30 / 7: «Μάθε, παιδί μου, γράμματα».
ΚΕΡΚΥΡΑ (9.30 μ.μ., στον «Κήπο του Λαού», στο «Cafe Art») με το εξής πρόγραμμα: Τετάρτη 23 / 7: «Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ». Τετάρτη 30 / 7: «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο». Τετάρτη 6 / 8: «Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)