Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Μαζί με το ζόρι (Blended) -2014-

Περίληψη και κριτική

Ο Τζιμ και η Λορέν είναι δύο ανύπαντροι άνθρωποι με παιδιά που στην προσπάθειά τους να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους βγαίνουν ραντεβού στα τυφλά. Είναι κάτι που κανείς από τους δυο τους δεν έχει κάνει εδώ και χρόνια οπότε το ραντεβού καταλήγει να είναι ένα μεγάλο φιάσκο. Η μοίρα όμως τους θέλει μαζί. Χωρίς να το γνωρίζουν καταλήγουν σε κοινές διακοπές στην Αφρική οι οποίες θα τους φέρουν πιο κοντά. Κι ολα αυτά... οικογενειακώς!

Πριν αναφερθώ συγκεκριμένα στην ταινία θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει ποιος είναι εκείνος που βγάζει τους ελληνικούς τίτλους των ξένων ταινιών. Λες "μαζί με το ζόρι" και το μυαλό του καθενός μπορεί να σκεφτεί τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές ταινίες. Ας βρεθεί κάτι λίγο πιο πρωτότυπο, από την δευτέρα δημοτικού μας έδιναν κείμενα και βρίσκαμε πιο έξυπνους τίτλους!

Αποφάζιζοντας να πας σινεμά, πρώτα τσεκάρεις όλες τις εναλλακτικές. Διστακτικά, λοιπόν πήγαμε να δούμε το Blended (αρνούμαι να το πω "Μαζί με το ζόρι") γιατί αν και φαινόταν αρκετά αστείο και είχε το ενδιαφέρον του η πλοκή είναι κάπως γνώριμη και δεν ήξερα αν θα κατάφερνε να ξεχωρίσει ή αν θα βλέπαμε κάτι που έχουμε ξαναδεί στις τόσες αισθηματικές κωμωδίες που έχουν βγει και βαδίζουν στους ίδιους δρόμους. Με μεγάλη χαρά ανακάλυψα ότι η ταινία άξιζε και με το παραπάνω!

Ήταν μία ταινία γεμάτη όμορφες και γλυκές στιγμές αλλά πάνω από όλα γέλιο μέχρι δακρύων. Το μαγευτικό τοπίο της Αφρικής ήταν σίγουρα ένα από τα πλεονεκτήματα της ταινίας και ο σκηνοθέτης φρόντισε να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε ηθοποιός ήταν πολύ καλός στο ρόλο του αν και δεν υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το σενάριο ήταν απλό αλλά καλογραμμένο χωρίς περιττές και άσκοπες προσθήκες. Το σπουδαιότερο πράγμα που με δίδαξε αυτή η ταινία, όμως, είναι ότι στην Αμερική ο κόσμος προσλαμβάνει προσωπικό για να τους τακτοποιεί την ντουλάπα!

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Φρανκ Κόρασι
Σεναριο: Ιβάν Μεντσελ, Κλερ Σέρα
Πρωταγωνιστές: Άνταμ Σάνλερ, Ντρου Μπάριμορ, Κέβιν Νίλον, Τέρι Κρόους
Διάρκεια: 117 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)