Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Το 24ωρο μιας ξανθιάς (Walk of shame) -2014-

Περίληψη και κριτική

Μία ρεπόρτερ ζει τη χειρότερη μέρα της ζωής της. Μετά από ένα one night stand, φεύγει από το σπίτι του νέου της φίλου χωρίς κινητό και ανακαλύπτει ότι το αυτοκίνητό της έχει κατασχεθεί. Έχει μόνο λίγες ώρες για να φτάσει στη δουλεά της και να παρευρεθεί σε μία από τις πιο σημαντικές συνατήσεις της ζωής της που ίσως τη φέρει λίγο πιο κοντά στο μεγαλύτερό της όνειρο.Θέλω να αναφερθώ και πάλι λίγο στον τίτλο. Το 24ωρο δεν έχει καμία σχέση με την ταινία, η πρωταγωνίστρια έχει στη διάθεσή της λιγότερες ώρες. Επίσης, δεν καταλαβαίνω την εμμονή των Ελλήνων να τονίζουν σε μια γυναίκα το χρώμα των μαλλιών της (αν είναι ξανθιά μόνο προφανώς) για να φανεί ότι είναι αστεία. Αν η πρωταγωνίστρια ήταν μελαχρινή, το χρώμα των μαλλιών της θα αναφερόταν στον τίτλο; Έχω παράπονο να δω μια φορά έναν μεταφρασμένο τίτλο της προκοπής.

Ήταν μία διασκεδαστική ταινία, με έξυπνα εξελισσόμενο σενάριο αλλά με πολύ υπερβολικές ερμηνείες από όλους. Στην προσπάθειά τους να δείξουν τα προτερήματα της ταινίας και να κάνουν το αποτέλεσμα όσο πιο κωμικό γινόταν τα θαλάσσωσαν αρκετά και μας έμεινε ένα αποτέλεσμα μέτριο ενώ υπήρχαν δυνατότητες για κάτι καλύτερο με την προϋπόθεση να αντιμετώπιζαν οι ηθοποιοί τους ρόλους τους λίγο πιο φυσικά.

Μιλάμε για μία σχετικά διασκεδαστική ταινία και σε κάποια σημεία γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική αν και γενικά κουράζει λίγο. Μία μέτρια επιλογή που θα καταλήξει σίγουρα να είναι μία από αυτές τις ταινίες παίζουν τουλάχιστον δύο με τρία μεσημέρια κάθε μήνα.

Ταυτότητα ταινίας:
Σενάριο/σκηνοθεσία: Στίβεν Μπριλ
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέιμς Μάρσντεν, Τζίλιαν Τζέικομπς, Σάρα Ράιτ
Διάρκεια: 95 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 4,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)