Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Θέατρο: Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών -2014-

Περίληψη και κριτική

Οι βιτρίνες είναι γεμάτες πολύχρωμα μπουκάλια με μυστηριώδη φονικά κοκτέιλ, σπάνια βότανα, εκχυλίσματα και άγνωστα δηλητηριώδη φυτά. Περνάς το κατώφλι και η οικογένειας Τιβάς σε υποδέχεται... μία οικογένεια που εδώ και γενιές ειδικεύεται στο πώς να σε στείλει στον άλλο κόσμο με επιτυχία! Είναι άραγε ένα τέτοιο μαγαζάκι εξωπραγματικό; Την απάντηση θα ανακαλύψετε έχοντας γελάσει, διασκεδάσει και φιλοσοφήσει, σε μία θεατρική παράσταση γεμάτη μουσικές και έντονους, υπερμεγέθεις χαρακτήρες.


Ευτυχώς πρόλαβα το παράσταση την τελευταία μέρα που ανέβηκε. Είχα τις αμφιβολίες μου για το τι ακριβώς θα δω. Οι μαυρες κωμωδίες είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη συνταγή. Πολλοί τις συγκρίνουν με τα θρίλερ, μία αντίληψη που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον λανθασμένη. Είναι μία κατηγορία συγγενική της κωμωδίας αλλά και τόσο μακρινή παράλληλα.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη παράσταση μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από κάθε απόψη. Αν σχετίσει κανείς τις τιμές των εισιτήριων με το αποτέλεσμα, τότε μόνο άριστη μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι ηθοποιοί ικανοποιητικότατοι στους ρόλους του ενώ ιδιαίτερα η Γιώτα Γεωργοπούλου στους ρόλους των πελατών ήταν τουλάχιστον απολαυστική.

Σε ότι αφορά το θέατρο Ακαδήμεια, ήταν μία άλλη ευχάριστη έκπληξη. Ένας πολύ ζεστός και ομορφα διαμορφωμένος χώρος. Χάρηκα, επίσης που γνώρισα την ομάδα Α ΚΙΝ. Αρκεί να διαβασει κανείς λίγα λόγια για αυτούς για να καταλάβει το πάθος και την αγάπη για αυτό που κάνουν.

Αξίζει να επιβραβεύονται με γεμάτα θέατρα και χειροκροτήματα τέτοιες προσπάθειες που πηγαίνουν το ελληνικό θέατρο ένα βήμα πιο μπροστά. Ενώ όλοι επιλέγουν μόνο τις εμπορικές παραγωγές που διαφημίζονται ασταμάτητα, αξίζει κανείς να κάνει μια έρευνα και θα ανακλύψει μικρά διαμαντάκια σαν κι αυτό.

Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ανδριγιαννάκης, Άννα Βασιλείου, Αχιλλέας Γατρικάς, Γιώτα Γεωργοπούλου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Μάριος Συμεωνίδης, Ελπίδα Τοπάλογλου
Μία μαύρη κωμωδία σε τρεις πράξεις στο θέατρο Ακαδήμεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)