Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Σειρά: Pretty Little Liars (seasons 1-4)

Περίληψη και κριτική

Μετά την εξαφάνιση της καλύτερης τους φίλης, Άλισον, τέσσερις φίλες αρχίζουν να λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα από κάποιον "Α" ο οποίος γνωρίζει κάθε τους μυστικό και κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να τις βάλει σε κίνδυνο. Αναζητώντας την αλήθεια και το τι κρύβεται πίσω από το Α καταλήγουν να φτάσουν σε όλο και πιο πολύπλοκα συμπεράσματα ενώ βλέπουν σιγά σιγά τις ζωές τους να εξελίσσονται με τρόπο που δεν τις ευχαριστεί ιδιαίτερα...

Season 1: Στον πρώτο κύκλο της σειράς κάνουμε μία πρώτη γνωριμία με τα πρόσωπα και εισαγόμαστε στην υπόθεση. Τα πράγματα δεν φαίνονται ξεκάθαρα για τα τέσσερα κορίτσια που κάνουν διάφορες εικασίες για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τον φόνο της Άλισον. Αυτός ο κύκλος, μαζί με τον τέταρτο, πιστεύω πως είναι και ο καλύτερος μέχρι τώρα. Έχει έντονη αγωνία, το ένα πιθανό σενάριο ξεκλειδώνει το άλλο και κάπως έτσι καταλήγεις να σκέφτεσαι μανιωδώς ποιος μπορεί να είναι εκείνος που είναι ικανός να ξεπεράσει κάθε όριο και ποιο είναι το κίνητρο που θα μπορούσε να έχει.

Season 2: Η συνέχεια πιστεύω ότι δεν είναι όσο καλή όσο η αρχή. Το συναίσθημα υπερισχύει αρκετές φορές του μυστηρίου και η ένταση που σου προκαλούσε ο πρώτος κύκλος μειώνεται αρκετά. Παρ'όλα αυτά ακόμα η υπόθεση περιπλέκεται όλο και πιο πολύ ενώ η Άρια, η Χάνα, η Σπένσερ και η Έμιλυ πιστεύουν ότι φτάνουν σε κάποιους πιθανούς ενόχους. Οι λύσεις που δίνουν στην υπόθεση δεν είναι οι σωστές, ωστόσο. Το τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν μπορώ να πω ότι με αποζημιώνει για πολλά από τα παράπονά μου. Δεν ξέρω για άλλους φανατικούς της σειρά αλλά εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτή ήταν η κατάληξη.


Season 3: Αυτή τη φορά οι καταστάσεις γίνονται πιο ακραίες. Επικρατεί ένα μόνιμο μπλέξιμο ενώ ακόμα κι αν πιστεύουν ότι το πρόβλημα έχει λυθεί τελικά ανακαλύπτουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ακόμα και αν υπάρχει μεγάλη άνοδος σε σχέση με τον δεύτερο κύκλο δεν καταφέρνει να αγγίξει το επίπεδο του πρώτου. Για ακόμη μία φορά το φινάλε είναι εντυπωσιακό και απρόβλεπτο που δημιουργεί ακόμα πιο πολλές απορίες.

Season 4: Από το πρώτο ως το τελευταίο επεισόδιο επικρατεί μία μόνιμη κατάσταση αγωνίας. Εκεί που νομίζεις ότι όλα λύθηκαν και επιτέλους δόθηκε ένα τέλος, όλο το σενάριο αναιρείται και πάλι από την αρχή! Ο ρόλος του Α αποδίδεται από τις ηρωίδες σε άτομα-έκπληξη που προκαλούν έντονο σοκ. Πράξεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους καταλήγουν να συνδέονται και να επηρεάζουν τους πάντες. Μετά από τις αποκαλύψεις του τελευταίου επεισοδίου κάθε πιθανό πρόσωπο αποκλείεται και ο Α παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Το μόνο που μένει να περιμένουμε είναι η 10η Ιουνίου, τότε που ο πέμπτος κύκλος επιτέλους θα ξεκινήσει!

Ταυτότητα σειράς:
Δημιουργοί: Ι. Μαρλέν Κινγκ, Σάρα Σίπαρντ
Πρωταγωνιστούν: Τροϊάν Μπελλισάριο, Λούσι Χέιλ, Άσλεϊ Μπένσον, Σέι Μίτσελ, Σάσα Πίτερς, Ίαν Χάρντινγκ, Τζάνελ Πάρις
Διάρκεια επεισοδίων: 42 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)