Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Πεινασμένοι (Hunger) -2009-

Περίληψη και κριτική

Πέντε άτομα, φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, βρίσκονται αποκλεισμένα στον πυθμένα ενός πηγαδιού έχοντας ως εφόδιο μόνο νερό αλλά καθόλου τροφή. Προσπαθώντας να καταλάβουν τι τους συμβαίνει συνειδητοποιούν ότι είναι μέρος ενός σαδιστικού πειράματος. Ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει χωρίς φαγητό τριάντα μέρες. Εκείνοι για πόσο θα μπορέσουν να κρατηθούν χωρίς να κυριευτούν από τα ζωώδη ένστικτα που είναι καλά φυλακισμένα μέσα τους;Το να επιλέγω θρίλερ από το video club δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ευχάριστος τρόπος να περάσω την ώρα μου. Ίσως γιατί πάντα κατέληγα να διαλέγω ότι πιο βαρετό υπήρχε. Αυτός ήταν και ο λόγος που απέφευγα εδώ και αρκετό καιρό να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει την συγκεκριμένη επιλογή. Σήμερα δεν τα κατάφερα και αναγκάστηκα να περιπλανηθώ στους διαδρόμους για να βρω κάτι που μου αρέσει. Όπως ήταν αναμενόμενο μου πήρε αρκετή ώρα αλλά το άξιζε και με το παραπάνω και επιτέλους δικαιώθηκαν οι επιλογές μου.

Προκαλεί μια έντονη αγωνία από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Δεν αργείς να μπεις στο κλίμα της υπόθεσης και απλά περιμένεις να δεις τι ακολουθεί. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που μέσω των χαρακτήρων συγκρούεται η λογική και η βαθιά σκέψη με τον αυθορμητισμό και την παρόρμηση. Βλέπεις πόσο έντονη μπορεί να είναι η αλλαγή στην ψυχολογία και συμπεριφορά του ανθρώπου όταν όχι απλά τον αποξενώσεις από τη ρουτίνα και το φυσικό του περιβάλλον αλλά του στερήσεις κάτι αυτονόητο που του είναι τόσο αναγκαίο όπως η τροφή.

Ακόμα και οι πιο παράλογοι και παρορμητικοί φαίνονται να ηρεμούν στην αρχή και να μην προσπερνούν τα όρια τους. Τι γίνεται όμως όταν η μία μέρα διαδέχεται την άλλη και η ζωή τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη; Καταφεύγουν σε λύσεις που μας φαίνονται αδιανόητες και τρομερές σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της ζωής μας. Η ανάγκη για επιβίωση υπερισχύει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι μία ταινία που σίγουρα σε βάζει σε σκέψη. Θα γινόμουν κι εγώ έτσι; Όλοι μας είμαστε έτσι; Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, ακόμα και στις ταινίες, που σε καθησυχάζουν. Είναι μια ταινία που με κέρδισε ιδιαίτερα. Οι ηθοποιοί αρκετά ικανοποιητικοί υποστηρίζοντας ένα σενάριο πολύ έντονο. Η συγκεκριμένη ταινία είναι η απόδειξη ότι τα θρίλερ δεν είναι όλα ίδια. Δεν είναι η ίδια επαναλαμβανόμενη ιστορία που δεν σου προσφέρει τροφή για σκέψη. Μπορούν να σε προβληματίσουν, να σου κερδίσουν το ενδιαφέρον και να φτάσουν την αγωνία σου στα ύψη. Όλα αυτά συνδυασμένα οδηγούν σε υψηλό βαθμό επιτυχίας που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια θέση στα προτεινόμενα του video club!

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Στίβεν Χεντγκες
Πρωταγωνιστούν: Λέα Κωλ, Τζο Έτζεντερ, Λίντεν Άσμπι, Χόρι Χέουριγκ
Διάρκεια: 101 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9,5/10

Trailer


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)