Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ψυχρά κι ανάποδα (Frozen) -2013-

Περίληψη και κριτική

Οι μαγικές ικανότητες της νεαρής βασίλισσας Έλσα γίνονται ανεξέλεγκτες και παγώνουν ολόκληρο το βασίλειο της Άρεντελ. Εκείνη αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά, αλλά η αδελφή της Άννα μαζί με τον πωλητή πάγου Κριστόφ και τον ομιλούντα χιονάνθρωπο Όλαφ ξεκινούν να τη βρουν και να λύσουν τα μάγια. Τρισδιάστατη μεταφορά της «Βασίλισσας του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με την κλασική συνταγή της Disney.


Μιλάμε για μία από τις σύγχρονες παραγωγές της Disney. Η συνταγή δοκιμασμένη: χαριτωμένοι χαρακτήρες, φανταστικό περιεχόμενο και μπόλικο τραγούδι. Ως προς το τελευταίο συστατικό έχω να πω ότι έσπασαν τα νεύρα μου. Ξέρουμε ότι σε μία παιδική ταινία για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των μικρότερων παιδιών πετάμε και μια νότα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα τραγούδια ήταν μεγαλύτερα από τους διαλόγους και μεταγλωτισμένα κιόλας δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα.


Αν εξαιρέσουμε αυτό το χαρακτηριστικό της ταινίας κατά τ' άλλα μιλάμε για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι χαρακτήρες ήταν καλά σχεδιασμένοι και ειδικά ο Όλαφ, αυτός ο υπέροχος χιονάνθρωπος τον οποίο αγάπησα και πιστεύω ότι έπρεπε να έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο! Όσο καλοσχεδιασμένο κι αν ήταν το συγκεκριμένο κινούμενο σχέδιο πρέπει να πω ότι ήταν προβλέψιμο ανά διαστήματα. Οι δημιουργοί δεν έφτασαν την πλοκή στο επίπεδο που θα μπορούσαν αλλά προτίμησαν να επιλέξουν την εύκολη οδό.


Σε γενικές γραμμές μιλάμε για μία καλή και ευχάριστη ταινία. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, δείγματα της Disney. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Νέμο, ο οποίος όσες προσπάθειες κι αν γίνουν θα είναι πάντα ο πρωταγωνιστής της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε ποτέ.Ταυτότητα ταινίας:
Τις φωνές τους δανείζουν: Κρίστεν Μπελ, Ιντίνα Μενζέλ, Τζόναθαν Γκροφ,Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάντα
Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
Σενάριο: Τζένιφερ Λι
Διάρκεια: 102 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)