Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Το κάλεσμα (The Conjuring) -2013-

Περίληψη και κριτική

Μια επταμελής οικογένεια υποφέρει από έναν δαίμονα που είναι "συγκάτοικος" τους στην απομονωμένη έπαυλη στην οποία κατοικούν. Ένα ζευγάρι δαιμονολόγων έρχεται για να τους βοηθήσει να απαλλαγούν από τον εφιαλτικό κίνδυνο που τους ακολουθεί και καταλήγουν να εμπλέκονται και εκείνοι σε μεγάλο βαθμό στα σχέδια του δαίμονα.


Ακόμα και αν δεν το έχετε δει σίγουρα έχετε ακούσει πολλά για αυτό το θρίλερ. Είχε γίνει χαμός τον χειμώνα που μας πέρασε και όλοι έσπευσαν να δουν αν όντως ισχύουν όλα αυτά τα θετικά σχόλια που είχαν ακουστεί. Πιστεύω ότι έχει περάσει καιρός από τότε που είδαμε ένα θρίλερ τρόμου το οποίο να άξιζε πραγματικά να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Το Κάλεσμα ήταν αρκετά καλό αν και με περισσότερες αξιόλογες παραγωγές δεν θα ξεχώριζε ιδιαίτερα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πήγε τόσο καλά αυτή η ταινία.

Μέχρι ένα σημείο η πλοκή είναι απρόβλεπτη και το ενδιαφέρον αμείωτο αλλά από ένα σημείο και μετά το επίπεδο μειώνεται και δεν προκαλεί τόσο έντονο τρόμο. Ωστόσο οι ερμηνείες είναι αρκετά καλές και βοηθούν αρκετά την ταινία ανά διαστήματα να αγγίξει τα επίπεδα που θέλει. Σε αντίθεση με τις ερμηνείες που ήταν αρκετά καλές, το στοιχείο που με κούρασε αρκετά ήταν η ασταμάτητη προσπάθεια να πειστούμε ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία. Αυτό υποστηρίζουν οι δημιουργοί, κατανοητό. Αλλά μέχρι ένα σημείο...

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουαν
Σενάριο: Τσαντ Χάις, Κάρι Χάις
Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Ουίλσον, Βέρα Φάρμιγκα, Ρον Λίβινγκστον
Διάρκεια: 112 λεπτά

Βαθμολογία: 6,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)