Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Έριν Μπρόκοβιτς (Erin Brockovich) -2000-

Περίληψη και κριτική

Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μία διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Έχοντας στο πλάι της έναν νέο σύντροφο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που την περιμένουν. Ξεκινώντας να δουλεύει ως υπάλληλος σε ένα δικηγορικό γραφείο καταλήγει να ανακαλύπτει ένα συγκαλυμμένο έγκλημα αλλοίωσης ύδατος από μία εταιρεία τεράστιας ισχύος. Η Έριν ξεκινάει έναν αγώνα μέχρι να καταφέρει να αποζημιώσει τους ανθρώπους οι οποίοι επηρεάστηκαν από το έγκλημα αυτό και να καταφέρει να αναπτύξει ξανά το βιωτικό τους επίπεδο. Παράλληλα προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να θεωρείται μία ικανή και υπεύθυνη μητέρα.Η Τζούλια Ρόμπερτς φαίνεται να δουλεύει σκληρά καταφέρνοντας να φέρει εις πέρας έναν ρόλο που της ταιριάζει απόλυτα. Η Έριν είναι μία γυναίκα γεμάτη δυναμισμό, πάθος και ενέργεια, ικανή να εκπληρώσει κάθε της σκοπό δίνοντας το εκατό τοις εκατό της ψυχής της. Η Ρόμπερτς σου δίνει την εντύπωση ότι δεν υποδύεται έναν απλό ρόλο αλλά είναι όντως  πρωταγωνίστρια της ιστορίας. Πλαισιώνεται από τον Άλμπερτ Φίνεϊ ο οποίος είναι απολαυστικός στο μέγιστο βαθμό και έχει μία εκφραστικότητα η οποία είναι άξια ζήλιας.

Αν και όλο το καστ δίνει μία πολύ καλή εντύπωση και σε διάφορες σκηνές καταφέρνει να κερδίσει απόλυτα τον θεατή, υπάρχουν κι άλλες στιγμές που νιώθω ότι κάτι μου λείπει, περίμενα μεγαλύτερη ένταση που θα εκτόξευε την ταινία στην τελειότητα. Το σενάριο είναι υπέροχο από κάθε άποψη, κάνει την ιστορία να μεταφέρεται όπως ακριβώς πρέπει στην μεγάλη οθόνη. Βασισμένοι σε αυτό το σενάριο, οι ηθοποιοί θα μπορούσαν να είχαν δώσει το κάτι παραπάνω με εξαίρεση την πρωταγωνίστρια την οποία αγάπησα πολύ όταν πρωτοείδα την ταινία.

Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που περιμένει να δει έντονες καταδιώξεις, αστυνομικές ανακρίσεις, μάχες και αλληλοσπαραγμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά ικανή για να κερδίσει το ενδιαφέρον και να προκαλέσει έντονη αγωνία μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Σενάριο: Σουζάνα Γκραντ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άρον Έκχαρτ, Άλμπερτ Φίνεϊ, Μαρτζ Χέλενμπέργκερ
Διάρκεια: 130 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)