Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Φάρμα story (Barnyard) -2006-

Περίληψη και κριτική

Πίσω από την πλάτη ενός αγρότη, τα ζώα έχουν τη δική τους κοινωνία, τις δικές τους φιλίες και τα δικά τους... πάρτι! Ο αρχηγός των ζώων, ο Μπεν η αγελάδα, έχει αναλάβει την προστασία τους και τους διατηρεί το επίπεδο ζωής σε ψηλά επίπεδα. Τι γίνεται όμως όταν οι ευθύνες περνάνε στον γιο του, Ότις; Προσπαθεί να διατηρήσει μία τάξη αλλά ούτε ο ίδιος ξέρει αν είναι πραγματικά έτοιμος.Η συγκεκριμένη ιστορία ποτέ δεν ήταν από τις αγαπημένες μου ούτε ως σειρά κινουμένων σχεδίων. Ενώ είναι ευχάριστη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αδιάφορη. Δεν είναι από τα κινούμενα σχέδια που παρά την εμπορικότητά τους έχουν και κάτι να πουν. Αυτή εδώ η ταινία έχει ως καθαρό στόχο την ψυχαγωγία, με προσπάθειες για προσθήκη στιγμών συγκίνησης που δεν είμαι σίγουρος αν έπιασαν τόπο.

Από άποψη σχεδιασμού, που είναι από τα κυριότερα πράγματα που προσέχω σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, είναι καλή αλλά μέχρι εκεί. Σε ορισμένα σημεία αφήνει την αίσθηση της προχειρότητας, όμως. Με λίγα λόγια σίγουρα υπήρχαν περιθώρια για ένα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό ισχύει και για τα επεισόδια και για την ταινία.

Με λίγα λόγια, είναι από τις ταινίες χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης. Με ορισμένες παραλλαγές θα μπορούσε να είχε προστεθεί στην σειρά επεισοδίων. Παρά τα τόσα αρνητικά πάντως για να καλύψει μερικές κενές ώρες με έναν ευχάριστο τρόπο, είναι ικανή. Στο είδος της, όμως, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν καλύτερα δείγματα ταινιών που σε πολλές περιπτώσεις, μένουν και στην αφάνεια.

Ταυτότητα ταινίας
Σενάριο/σκηνοθεσία: Στιβ Όιντερκ
Τις φωνές τους δανείζουν: Κέβιν Τζέιμς, Κόρτνει Κοξ, Σαμ Έλλιοτ
Διάρκεια: 90 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)