Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Το κοτοπουλάκι (Chicken Little) -2005-

Περίληψη και κριτική

Ένα, μικρό και παρεξηγημένο από όλους τους φίλους του, κοτοπουλάκι αποφασίζει να βελτιώσει την φήμη με την βοήθεια των κολλητών του φίλων. Προσπαθούν να σώσουν την πόλη από μία επερχόμενη εξωγήινη επίσκεψη. Το κοτοπουλάκι δεν έχει πολλούς πιστούς υποστηρικτές αλλά δεν παύει να ελπίζει πως μια μέρα θα γίνει ήρωας.


Ρίχνοντας μια ματιά ανακαλύπτω ότι η συγκεκριμένη ταινία δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή. Για μένα είναι από τις ταινίες που μου άρεσαν αλλά ως εκεί. Χρησιμοποιεί έναν πραγματικά αξιαγάπητο ήρωα, τον οποίο είναι ιδιαίτερα εύκολο να λατρέψεις, για να είναι ο βασικός χαρακτήρας ενός καρτούν του οποίου η επιτυχία και οι αντιδράσεις που θα φέρει μαζί του δεν είναι εγγυημένες. Αν και καμιά φορά κρίνουμε ένα κινούμενο σχέδιο με υπερβολικό τρόπο. Η βασική άποψη που χρειαζόμαστε είναι από ένα μικρό παιδί, αυτό είναι το target group, εκεί φαίνεται ο βαθμός επιτυχίας.

H Disney, μας έχει συνηθίσει σε σκαμπανεβάσματα στο επίπεδο των ταινιών. Η συγκεκριμένη είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, για μένα. Σαν ιστορία και πλοκή δεν έχει πολλά νέα και πρωτότυπα στοιχεία να δώσει αλλά βλέπουμε ένα μικρό πλασματάκι που κανείς δεν το παίρνει στα σοβαρά να προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει δίκαιο και να δικαιωθεί, ένα μήνυμα περασμένο με ψυχαγωγικό και συναισθηματικό περίβλημα που δίνει πολλά συν στην ταινία.

Με λίγα λόγια, όπως βλέπετε ούτε εγώ έχω μία ξεκάθαρη γνώμη. Είναι πολύ περίεργο μια τόσο απλή και "εύκολη" ταινία να σε μπερδεύει από άποψη κριτικής, πάντα. Το σημαντικό είναι ότι τον ουσιαστικό της στόχο τον πέτυχε, διασκέδασε τα παιδιά και έκανε τον μικρό Chicken Little ένα από τους πιο χαρακτηριστικούς και αγαπητούς ήρωες στον χώρο των καινούργιων κινουμένων σχεδίων.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Μαρκ Ντίνταλ
Σενάριο: Μαρκ Ντίνταλ, Μαρκ Κένεντι
Τις φωνές τους δανείζουν: Ζακ Μπραφ, Γκάρι Μάρσαλ, Ντον Κνοτς, Πάτρικ Στιούαρτ
Διάρκεια: 81 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)