Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Αν... -2012-

Περίληψη και κριτική

Η ταινία παρακολουθεί την ίδια ιστορία από δύο διαφορετικές πλευρές. Τι θα γινόταν αν κάτι γινόταν διαφορετικά και ποια θα ήταν η κατάληξη. Ο Δημήτρης ζει με την σκυλίτσα του, την Μοναξιά... Το αν θα την πάει βόλτα θα τον επηρεάσει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, υγεία, αισθηματικά, οικογένεια. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν θετικές και αρνητικές πλευρές που δεν αποκαλύπτονται εκ πρώτης όψεως αλλά τελικά εισάγουν το αναπάντεχο στη ζωή του Δημήτρη.Αυτή είναι μία πολυσυζητημένη ταινία. Όλοι περίμεναν να την δουν με απορία και περιέργεια θέλοντας να δουν πως θα είναι η πρώτη κινηματογραφικά απόπειρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, να θαυμάσουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς ή να δουν την κινηματογραφική επανασύνδεση του Αντωνάκη και της Ελενίτσας, ή με άλλα λόγια του Γιώργου Κωνσταντίνου και της Μάρως Κοντού.

Αν και είχα σκοπό να την παρακολουθήσω στον κινηματογράφο τα σχέδια δεν έπιασαν τόπο αφού κάθε φορά κάτι με κρατούσε πίσω μέχρι που τα παράτησα και το πήρα σε dvd  όταν βγήκε. Οι κριτικές, διαδικτυακές ή γνωστών και φίλων, ήταν πολύ θετικές και μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε αυτό. Είναι μια ταινία που σε βάζει σε σκέψεις και δεν σε κάνει να βαρεθείς σε καμία περίπτωση.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι κάτι που ο Παπακαλιάτης κράτησε σε καλό επίπεδο κάτι που ισχύει και για όλες τις ερμηνείες που ήταν εξαιρετικά καλοδουλεμένες. Αυτό που δεν μου άρεσε και πιστεύω ότι δεν ήμουν ο μόνος στον οποίο προκάλεσε κάποια σύγχυση, ήταν η εναλλαγή από την μία πλευρά της ιστορίας στην άλλη. Για ένα μεγάλο διάστημα στην αρχή πάλευα λίγο να προσαρμοστώ μέχρι να συνηθίσω τα γεγονότα. Αλλά από τη στιγμή που ξεπεράστηκε αυτό, δεν υπήρξε κάτι άλλο που μπορεί να καταμετρηθεί στα αρνητικά.

Ταυτότητα ταινίας
Σενάριο/σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Φάνης Μουρατίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Διάρκεια: 111 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)