Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Βιβλίο: Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι -2012-

Περίληψη και κριτική

Η Άνα και ο Κρίστιαν βρίσκονται σε μία δύσκολη φάση καθώς για ένα μικρό διάστημα χωρίζουν. Ο πόθος που τους κυριεύει, όμως, τους φέρνει και πάλι μαζί. Αυτή τη φορά η σχέση τους περνάει από σαράντα κύματα καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους θέλουν μαζί και κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την ευτυχία τους. Στο μεταξύ, ο Κρίστιαν παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες και η Άνα έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν.Αυτό το βιβλίο έρχεται να συνεχίσει την ιστορία ακριβώς από εκεί που μας άφησε το πρώτο, σε μία κρίσιμη στιγμή. Η Άνα με τον Κρίστιαν έχουν μείνει για λίγο χώρια και κανένας από τους δύο δεν είναι σίγουρος για τα αισθήματά του αλλά ένα είναι σίγουρο, κανείς τους δεν περνάει καλά. Η έκθεση του Χοσέ τους φέρνει πιο κοντά και δεν αργούν να συνδεθούν ξανά παίρνοντας την απόφαση ότι πρέπει να καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να βρεθεί μια μέση λύση που θα ευχαριστήσει και τους δύο κάνοντας τους να ζουν ευτυχισμένοι.

Η συνέχεια αυτής της πολυσυζητημένης τριλογίας διαφέρει αρκετά από το πρώτο βιβλίο. Το σεξ, που είναι και ο λόγος που δίχασε τα πλήθη, δεν παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά αν και η ύπαρξή του υπάρχει ξανά σε άφθονο βαθμό. Οι συναισθηματικές αντιφάσεις των πρωταγωνιστών είναι αυτές που κυριαρχούν καθώς και τα πρόσωπα που τους περιτριγυρίζουν δημιουργώντας μεγάλες εντάσεις.

Προσωπικά, προτιμώ αυτό το βιβλίο από το πρώτο γιατί είναι πιο απρόβλεπτο. Οι εξελίξεις είναι πολλές και διαδέχονται η μία την άλλη σε σημείο που δεν μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Στο πρώτο μέρος, η αγωνία και το μυστήρια επικεντρωνόταν κυρίως στον σεξουαλικό τομέα ενώ αυτή τη φορά ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει πρόσωπα και καταστάσεις που εκπλήσσουν τον αναγνώστη σε πολλά σημεία.

Αυτό το βιβλίο το τελείωσα πριν από μερικές εβδομάδες και πιστεύω ότι είναι το καλύτερο, έχοντας ήδη ξεπεράσει τη μέση του τρίτου μέρους...

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Ε.L James
Εκδόσεις: Πατάκης
Αριθμός σελίδων: 736

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)