Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας (You' ve got mail) -1998-

Περίληψη και κριτική

Η Καθλίν διατηρεί ένα μικρό βιβλιοπωλείο του οποίου η τύχη αρχίζει να καταρρέει με το άνοιγμα ενός καταστήματος που αποτελεί μέρος μεγάλης αλυσίδας και βρίσκεται ακριβώς απέναντί της. Οι δύο ιδιοκτήτες βλέπουν με ανταγωνιστικότητα και έντονη έχθρα ο ένας τον άλλο. Παράλληλα, έχουν γνωρίσει ο καθένας ένα ταίρι μέσω διαδικτύου. Η μοίρα τους παίζει αστεία παιχνίδια και και συνειδητοποιούν ότι αν και ανταγωνιστές η αισθηματική περίπτυξη μέσω του internet διαδραματίζεται μεταξύ τους.


Σε μικρότερη ηλικία την απολάμβανα πολύ περισσότερο από ότι τώρα. Ακόμη βλέπουμε δύο αγαπημένους πρωταγωνιστές σε μία αισθηματική ιστορία που δεν κερδίζει στην πρωτοτυπία αλλά βρίσκει τρόπο και μέσω των μικρών στιγμών χιούμορ και των μεγαλύτερων στιγμών συναισθήματος και τραβάει λίγο.

Οι πρωταγωνιστές συγκροτούν ένα πολύ καλό δίδυμο που ανά τακτά χρονικά διαστήματα φαίνεται να χάνει λίγο. Η Μεγκ Ράιαν ήταν αγαπημένη μου κάποτε και πιστεύω ότι σαφώς και μας έχει δώσει πολύ καλύτερα δείγματα χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι το συγκεκριμένο είναι αισχρό. Ακριβώς το ίδιο έχω να πω και με τον Τομ Χανκς με την διαφορά ότι για να κάνω την σύγκριση ανάμεσα στις ταινίες του Χανκς μου πήρε λίγη περισσότερη ώρα...

Συμπερασματικά, δεν είναι μία άσχημη επιλογή για ένα μεσημέρι αν και σίγουρα έχετε δει κάποια σκηνή έστω και τυχαία σε μία από τις πολλές προβολές της στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Αν δεν είστε φαν του αθλήματος που λέγεται κομεντί (όχι ότι είμαι εγώ εδώ που τα λέμε) και επιμένετε σε κάτι παρεμφερές, υπάρχουν καλύτερα δείγματα για να επιλέξετε.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Νόρα Έφρον
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Πάρκερ Πόσει, Κρεγκ Κίνεαρ
Διάρκεια: 120 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)