Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Η αγάπη δεν έρχεται μόνη (Un bonheur n'arrive jamais seul) -2012-

Περίληψη και κριτική

Ο Σασά είναι ένας μουσικός που τον ενδιαφέρουν μόνο οι σεξουαλικές περιπτύξεις τις μίας νύχτας και δεν έχει ιδιαίτερα θετική σχέση με τα παιδιά. Όταν μετά από μία σειρά ατυχημάτων στη ζωή του μπαίνει η Σαρλότ, μία γοητευτική γυναίκα ετών 35 με τρία παιδιά, αναθεωρεί. Ο πρώην άντρας της Σαρλότ είναι πολύ ισχυρός και ασκεί στον Σασά έναν πόλεμο που στοχεύει στο να τον κρατήσει μακριά από την πρώην γυναίκα και τα παιδιά του.Η υπόθεση δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Η διαφορά της συγκεκριμένης ταινίας έγκειται στο ότι παρουσιάζεται με έναν τρόπο όχι καθαρά αισθηματικό, άλλα με έντονο κωμικό στοιχείο που την κάνει όλο και πιο απολαυστική λεπτό με το λεπτό. Την παρακολούθησε σε θερινό σινεμά εχτές το βράδυ, στην πρώτη από τις δύο προβολές της βραδιάς όπου βρέθηκα εγώ κατάφερε να μαζέψει αρκετό κόσμο. Το γέλιο ήταν ασταμάτητο από όλους μας, αν και για κάποιους θα ευχόμουν να είναι, και το φιλμ είχε, γενικότερα, την ικανότητα να σου μεταδώσει το συναίσθημα των πρωταγωνιστών.

Έχω να πω ότι λάτρεψα την ερμηνεία του Γκαντ Ελμαλέχ στον ρόλο του Σασά. Όλοι οι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στους ρόλους τους αλλά πιστεύω ότι χωρίς τον Γκαντ η ταινία δεν θα ήταν η ίδια. Έδειχνε να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευκολία και έντονη φυσικότητα το κάθε συναίσθημα που απαιτούσε η εκάστοτε σκηνή.

Επίσης, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ευχαριστήθηκα πολύ να ακούω την γλώσσα. Τα γαλλικά είναι μία γλώσσα που γενικά δεν μου αρέσει και έχω δει αρκετές γαλλικές ταινίες χωρίς να επικεντρώνομαι ιδιαίτερα στο γλωσσικό θέμα. Δεν ξέρω τι έγινε χθες όμως και έπιανα τον εαυτό μου να ξεχνιέται ακούγοντας τους ηθοποιούς να μιλούν και κοιτάζοντας μόνο. Δεν καταλάβαινα τι έλεγαν κι όμως δεν έμεινα πίσω στην ιστορία ούτε λεπτό.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χιουθ
Σενάριο: Τζέιμς Χιουθ, Σόνια Σιλίτο
Πρωταγωνιστούν: Γκαντ Ελμαλέχ, Σόφι Μαρσό, Μορίς Μπαρτολομί, Φρανσουά Μπαρλέντ, Μιχαέλ Αμπιτεμπούλ, Τζούλι-Αν Ροθ
Διάρκεια: 110 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)