Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Silver Bullet (1985)

Περίληψη και κριτική 

Μια ανεξήγητη σειρά δολοφονιών προκαλεί τον τρόμο σε μία μικρή κοινωνία και όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιον τρελό, κατά συρροή δολοφόνο. Σύντομα κάποιοι ανακαλύπτουν ότι ο πραγματικός ένοχος για αυτή τη σειρά εγκλημάτων είναι ένας... λυκάνθρωπος. Ο Μάρτι, ένας ανήλικος εξερευνητής, έχει ανακαλύψει τον δολοφόνο αλλά η ιστορία του είναι ιδιαίτερα περίεργη για να γίνει πιστευτή.Ψάχνοντας για θρίλερ, κατέληξα στην συγκεκριμένη ταινία έχοντας μία πληθώρα πιθανών προτερημάτων στο μυαλό μου. Πρώτα από όλα βασίζεται σε βιβλίο του μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ. Επίσης, είναι μία ταινία του 1985, και όπως έχει αποδειχθεί τα θρίλερ πριν το 2000 είχαν και περισσότερες δόσεις τρόμου. Τέλος η περίληψη ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα οπότε είπα να καταλήξω εκεί.

Η απογοήτευσή μου είναι τεράστια, αν και είμαι σίγουρος ότι το βιβλίο θα είναι σίγουρα αριστούργημα, όπως μας έχει συνηθίσει ο Κινγκ. Αυτό το λίγο ενδιαφέρον που κατάφερνε να σου δημιουργήσει η κάθε εξέλιξη, το σκότωνε η προβλεψιμότητα που την συνόδευε. Πραγματικός τρόμος υπήρξε για συνολικά περίπου πενήντα δευτερόλεπτα καθ' όλη την διάρκεια της ταινίας. Μετά την πρώτη σκηνή σκισμένης σάρκας, η επανάληψη δεν προσέδιδε ενθουσιασμό, αγωνία, πανικό και τρόμο στους θεατές.

Οι ερμηνείες ήταν καλές μέχρι ενός σημείου. Ο λυκάνθρωπος ήταν τουλάχιστον τραγικός. Όταν βάζεις ένα τέτοιο πλάσμα να πρωταγωνιστεί, φροντίζεις τουλάχιστον να καταφέρεις να το δείξεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αληθοφάνεια από πλευράς κουστουμιού αλλά και φροντίζεις από σκηνοθετική άποψη, οι λήψεις να του προσδίδουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φυσικότητα. Αν και έχω να πω ότι οι σκηνές των μεταμορφώσεων ήταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Συγκεντρωτικά, μιλάμε για καλές ερμηνείες, σενάριο κατώτερο του μετρίου ακόμη και αν τη μεταφορά έκανε ο ίδιος ο Κινγκ, ικανοποιητική σκηνοθεσία αλλά έντονη προβλεψιμότητα. Ο πραγματικός ένοχος φαινόταν από την αρχή αλλά περίμενα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο την ανατροπή, και όπως μπορείτε να καταλάβετε, έμεινα στο περίμενε...

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Άττιας
Σενάριο: Στίβεν Κινγκ
Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Μπούσεϊ, Έβερετ ΜακΓκιλ, Κόρει Χαιμ, Μέγκαν Φόλοους
Διάρκεια: 95 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 4,5/10

Δείτε την ταινία εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)