Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Ο Ρατατούης (Ratatouille) -2007-

Περίληψη και κριτική

Ο Ρεμί, είναι ένα ποντίκι με έφεση στη μαγειρική! Πρότυπό του είναι ο Γκουστό, σεφ σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας. Το συγκεκριμένο εστιατόριο αρχίζει να χάνει τη φήμη του μετά το θάνατο του Γκουστό. Ο Ρεμί, ταξιδεύοντας υπό συνθήκες που ούτε φανταζόταν, καταλήγει να πιάνει φιλίες με έναν νέο μάγειρα και να τον καθοδηγεί στην κουζίνα, κάνοντας έτσι τα όνειρά του πραγματικότητα: να βρεθεί στο αγαπημένο του εστιατόριο και να ασχοληθεί με την μαγειρική!Αυτό είναι ένα κινούμενο σχέδιο που με είχε κερδίσει αμέσως. Σε μία περίοδο που η Disney και η Pixar μας έδιναν ταινίες κινουμένων σχεδίων που δεν δικαίωναν τη φήμη τους, ως όαση έσκασε αυτό το αξιαγάπητο ποντίκι που ακόμα και στην Ελλάδα έγινε εξαιρετικά διάσημο κάνοντας όλα τα παιδιά να μιλάνε για αυτό.

Το ωραίο με αυτή την ταινία είναι ότι συνδυάζει πολλά στοιχεία που συνθέτουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα για μικρούς και μεγάλους. Σε κάνει να γελάσεις ολόψυχα, να συγκινηθείς και να ταξιδέψεις με τους γλυκούς που συνοδεύουν την ταινία τόσο αρμονικά. Κάθε σκίτσο είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο και σε κάθε εικόνα απεικονίζεται ένα διαφορετικό μαγικό τοπίο. Για να έχω καλύτερη γνώμη είδα δύο φορές την ταινία, μεταγλωτισμένη και με υπότιτλους για να δω τον τρόπο που έδεναν οι φωνές με τον εκάστοτε χαρακτήρα. Είναι από τις λίγες φορές που οι φωνές στα ελληνικά μου άφησαν καλύτερη εντύπωση.

Ίσως, ένα αρνητικό στοιχείο είναι ότι υπήρχαν μερικές στιγμές που ήταν λίγο "κενές" σε σχέση με το υπόλοιπο περιεχόμενο. Θέλω να πω ότι έπεφτε αρκετά το ενδιαφέρον για λίγο ανά διαστήματα, ευτυχώς όχι σε μεγάλο βαθμό για να ρίξει πολύ το κατά τ' άλλα άρτιο αποτέλεσμα.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ
Σενάριο: Μπραντ Μπερντ, Τζιμ Τζιαμποτσίνο, Τζαμ Πινκάβα
Τις φωνές τους δανείζουν: Πάτον Όσβαλντ, Λου Ρομάνο, Πήτερ Ο' Τουλ, Μπράιαν Ντέλεχι
Στα ελληνικά: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρος, Γιώργος Κοτανίδης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Διάρκεια: 111 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)