Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Funny Games -2007-

Περίληψη και κριτική

Μία οικογένεια αποφασίζει να πάει στο εξοχικό της για ένα χαλαρωτικό σαββατοκύριακο και δέχεται την επίσκεψη δύο αδερφών που υποστηρίζουν ότι είναι γείτονες. Τα πράγμα δεν φαίνονται να εξελίσσονται με τον αναμενόμενο τρόπο καθώς η οικογένεια καταλήγει να βρίσκεται υπό την αιχμαλωσία των δύο νεαρών που αρχικά φάνταζαν ιδιαίτερα ευγενικοί. Και τα τρία μέλη της οικογένειας θα νιώσουν την βία, τον πόνο και τον τρόμο όπως δεν φανταζόταν ποτέ.Έχω να πω ότι την ταινία την είδα πριν μερικά χρόνια αλλά μένει στο μυαλό μου με κάθε λεπτομέρεια λες και πέρασαν μόλις λίγα λεπτά από την λήξη της. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που χρειάζεται κάθε θρίλερ, και κατ'επέκταση κάθε ταινία, για να θεωρεί καλή. Περιγράφει και απεικονίζει την βία με έναν απόλυτα σύγχρονο τρόπο που σε κάνει να τρέμεις και να νιώθεις την υπέρτατη αγωνία.

Η πρωταγωνίστρια, Ναόμι Γουότς, συγκλονιστική στην ερμηνεία της, από τις καλύτερες ταινίες που την έχουμε δει κατά, την ταπεινή μου άποψη. Θετική εντύπωση μου άφησε και το παιδί της οικογένειας, καθώς σε τέτοιες ερμηνευτικές ηλικίες συνήθως βλέπουμε ψεύτικες και "ξύλινες" ερμηνείες. Ο σύζυγος, Τιμ Ροθ, με έκανε να βαριέμαι από λίγο έως και πολύ. Οι δύο ψυχοπαθείς είχαν να ενσαρκώσουν δύο ρόλους που για μένα ήταν πολύ κόντρα με την εντύπωση που σου άφηνα εξ'αρχής αν και έχω σοβαρές υποψίες ότι αυτή ήταν η βασική ιδέα.

Γενικά, είναι μια πολύ καλή ταινία που όπως είδα ότι είναι remake του πρωτοτύπου του 1997, αυτό με απογοήτευσε για να πω την αλήθεια, την είχα συνδέσει με την εποχή του σήμερα η οποία ήταν και η πηγή έμπνευσης. Δικοί μου συνειρμοί που κατέληξαν στα σκουπίδια του μυαλού μου!

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Μάικλ Χένεκ
Πρωταγωνιστούν: Ναόμ Γουότς, Τιμ Ροθ, Μπράντι Κόρμπετ, Ντέβον Τζίαρχαρτ
Διάρκεια: 107 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)