Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Ζητείται ψεύτης -2010-

Περίληψη και κριτική

Ο Θεόδωρος Πάρλας είναι ένας επαγγελματίας ψεύτης. Για εκείνον είναι κάτι πολύ εύκολο και φυσικό ενώ όλοι όσοι τον ακούν φαίνονται να πείθονται με αρκετή ευκολία. Μετά από αρκετές συνεχόμενες συμπτώσεις καταλήγει να είναι ο προσωπικός ψεύτης του υπουργού υγείας ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να βάλει τάξη στην γεμάτη ένταση και κίνδυνο καθημερινότητά του. Με τα ψέματα του Θοδωρή τα πράγματα ίσως φαίνονται πιο ομαλά αλλά η γυναίκα του υπουργού δεν συμφωνεί απόλυτα με τις τεχνικές που ακολουθούν ο άντρας της κι ο ψεύτης του...Γραμμένο πριν πολλά χρόνια, δεν θα μπορούσε να επανέλθει σε καλύτερη χρονική περίοδο. Προσφέρει αρκετά σύγχρονα κοινωνικά μηνύματα μέσα από έναν κωμικό τρόπο και είναι αρκετά διασκεδαστική. Το θέμα είναι ότι ξεχνιέται εύκολα. Πολλές από τις ταινίες για τις οποίες γράφω δεν τις έχω δει πρόσφατα αλλά πριν από αρκετά χρόνια, την συγκεκριμένη ενώ πέρασαν περίπου μόλις δύο χρόνια δεν θυμόμουν βασικά σημεία της πλοκής αλλά ούτε τις εντυπώσεις που μου είχε αφήσει. Με μία δεύτερη προχθεσινή προβολή κατάλαβα ότι δεν την θυμόμουν γιατί ως ένα βαθμό είναι αρκετά αδιάφορη. Παρ'όλα αυτά και πάλι μου άφησε μία ευχάριστη αίσθηση μετά το τέλος της.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ίσως σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της. Αυτό το πιο επίσημο, υψηλής κοινωνίας της ταιριάζει πολύ περισσότερο από το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είναι μία πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία που κυμαίνεται σε ικανοποιητικά υποκριτικά επίπεδα. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης θα είναι στο μυαλό μου για πάντα ο αστυνόμος Μπέκας, μου ξενίζει οπουδήποτε αλλού για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

Γενικά είναι αρκετά ευχάριστο ανά σημεία. Δεν έχει κάτι να ζηλέψει από την ταινία του 1961. Αν δείτε και τις δύο ταινίες και κάνετε την σύγκριση θα καταλάβετε ότι οι διαφοροποιήσεις δεν είναι και τόσο αξιοσημείωτες.

Ταυτότητα ταινίας:

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος
Διάρκεια: 91 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 5/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)