Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Πιο παράξενο κι από παράξενο (Stranger than fiction) -2006-

Περίληψη και κριτική

Ο Χάρολντ είναι ένας εφοριακός που ζει μόνος του, και όλη του η ζωή είναι προγραμματισμένη, κάθε του βήμα είναι μετρημένο και κάθε του κίνηση είναι προσχεδιασμένη. Στην ζωή του έρχεται μια μυστηριώδης φωνή που ανακαλύπτει ότι είναι μίας συγγραφέως και ο ίδιος είναι μέρος του νέου της βιβλίου. Την αναζητά για να την πείσει να αλλάξει το τέλος, που είναι ο θάνατός του. Στην ζωή του εισβάλλει και ο έρωτας, μια λέξη και ένα αίσθημα που είχε ξεχάσει ότι υπήρχαν.

Όταν το είχα δει είχα εντυπωσιαστεί. Καταφέρνει να συγκεντρώνει μικρές δόσεις από πολλά διαφορετικά είδη, χωρίς υπερβολές. Πιστεύω ότι είναι από τις ταινίες που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και ακόμα και αν η διάρκεια τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη καταφέρνουν να κρατήσουν σε αγωνία το κοινό.

Είναι μια περίεργη ταινία για αυτό και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό το ότι το καστ αποτελείται από αναγνωρισμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς. Λάθος επιλογές θα είχαν οδηγήσει σε απόλυτη καταστροφή. Σκηνοθετικά, ήταν καλή προσπάθεια αλλά νιώθω ότι κάτι έλειπε, θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πράγματα. Σε ότι αφορά το σενάριο, ενώ η ιστορία είναι υπέροχη νιώθω ότι σε ορισμένες σκηνές υπάρχουν μερικά πολύ μικρά κενά, ήθελα ακόμα πιο έντονη την διήγηση της συγγραφέως.

Παρά τα μικρά της ελαττώματα, θεωρώ ότι είναι μία μοναδική ταινία, από τις πιο πρωτότυπες που έχω δει. Δεν βασίζεται σε γνωστά πρότυπα και μοτίβα αλλά κινείται στα δικά της πλαίσια και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που είναι τουλάχιστον πρωτόγνωρη.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Φέρελ, Έμα Τόμσον, Ντάστιν Χόφμαν, Μάγκι Τζίλενχαλ
Διάρκεια: 113 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)