Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Straight Story -2006-

Περίληψη και κριτική

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, το αποδεκτό από την κοινωνία είναι κάθε ζευγάρι να αποτελείται από δύο άτομα του ίδιου φύλλου. Κάθε παρασπονδία, κατακρίνεται από το πλήθος που θέλει να εξοντώσει τέτοιου είδους ζευγάρια. Ο Γιάννης και η Σοφία, έχουν την... ατυχία να γεννηθούν σε αυτόν τον κόσμο που δεν τους επιτρέπει να ζήσουν τον έρωτά τους στα φανερά. Στην αποκάλυψη της σχέσης τους, οι gay γονείς τους, ταράζονται όπως και οποιοσδήποτε άλλος μαθαίνει αυτή την πληροφορία...Ακόμη και για το 2006 αυτή ήταν μία πολύ πρωτοποριακή ταινία αν αναλογιστεί κανείς τις ελληνικές απόψεις. Είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι μια τέτοια ταινία βρήκε ανταπόκριση αν και κανένας ουσιαστικά δεν διεύρυνε λίγο τις αντιλήψεις του. Ακόμη, όμως, και αν ληφθούν υπόψιν όλα τα παραπάνω, η ταινία σαν ταινία ήταν αρκετά τραβηγμένη, όχι από την άποψη των ομοφυλόφιλων στοιχείων αλλά του ότι σαν υπόθεση θα μπορούσε να είχε αποδοθεί πολύ διαφορετικά, χωρίς τόσα αποτυχημένα κωμικά σημεία που έφταναν σε σημείο να ευτελίζουν το όλο θέμα.

Οι ηθοποιοί, αν και αναγνωρισμένοι οι περισσότεροι από αυτούς, φαίνονταν σαν μην παίρνουν στα σοβαρά αυτό που είχαν να κάνουν. Θα μπορούσε να είχε παρουσιαστεί ένα αποτέλεσμα ανώτερο από κάθε πλευρά. Η σκηνοθεσία, από την άλλη πλευρά είχε μία άποψη, μην ζητάμε και πολλά από εμπορικές ελληνικές ταινίες.

Γενικά, αν δεν έχετε και καμία άλλη επιλογή ή απλά βαριέστε, δεν είναι τόσο κακή επιλογή. Αλλά από την άλλη μην ενθουσιάζεστε με τα υπέρμετρα σχόλια ενθουσιασμού στο εξώφυλλο του dvd στο video club, δεν έχουμε δει και ποτέ αρνητικό σχόλιο εκεί. Θα μπορούσε να είχε γίνει μία καταπληκτική δουλειά που θα την καθιστούσε στις καλύτερες ταινίες του είδους της αλλά η βιασύνη που υπάρχει κάθε φορά για να βγει γρήγορα μια ταινία, να κάνει τα εισιτήρια της για να πάρει σειρά η επόμενη δεν την άφησε να φτάσει εκεί που θα μπορούσε.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Έφη Μουρίκη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Κανελλίνα Μενούτη, Χρήστος Γιάνναρης, Μένη Κωνσταντινίδου
Διάρκεια: 88 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 5,5/10

Δείτε την ταινία εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)