Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Νηsos-2009-

Περίληψη και κριτική

Ο μεγάλος άρχοντας μια κλειστής κοινωνίας ενός χωριού πεθαίνει αφήνοντας πίσω του μία τεράστια περιουσία. Με το άνοιγμα της διαθήκης του ορίζεται ότι το πόσο θα μοιραζόταν στις τέσσερις μεγάλες εξουσίες του τόπου: τον πρόεδρο της κοινότητας, τον διευθυντή της αστυνομίας, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα με την προϋπόθεση να διαβαστούν στην πλατεία του νησιού και με παρουσία όλων των κατοίκων τέσσερις επιστολές, μία για τον καθένα που μόνο ο ίδιος ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο πλούσιος κάτοικος που πέθανε, ήξερε τι μυστικά θα φανέρωνε.Για μένα, η συγκεκριμένη ταινία είναι από τα καλύτερα δείγματα κωμωδίας που μας έχει παρουσιάσει  ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος. Με πολύ καλή σκηνοθετική επιμέλεια, αρκετά ικανοποιητικές ερμηνείες και ένα σενάριο που είναι πολύ καλό για να είναι ελληνικό. Προσφέρει εκτός από ψυχαγωγία, πολλά σύγχρονα μηνύματα αφού δένει απόλυτα με την ελληνική κατάσταση. Επίσης να δώσουμε και πολλά συγχαρητήρια στους Onirama για την πολύ καλή μουσική επένδυση.

Είναι από τις περιπτώσεις που πήγα το είδα στον κινηματογράφο, το νοίκιασα σε dvd όταν βγήκε και δεν την έχασα ούτε στην τηλεοπτική της προβολή. Ίσως ο τόσο διάχυτος ενθουσιασμός μου είναι επειδή πρόκειται για ελληνική παραγωγή. Θα την παρακολουθούσα ευχάριστα και ξένη αν ήταν αλλά μου φαίνεται πολύ υψηλό το επίπεδο για να είναι ελληνική η ταινία. Βλέποντας το πιο αντικειμενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ορισμένες ερμηνείες ήταν παρωχημένες με μία ένταση που δεν ήταν μεταδιδόμενη ανά διαστήματα. Επίσης σε πολύ λίγα σημεία οι κωμικές προσπάθειες μέσω του σεναρίου και των ηθοποιών ήταν σαν να έπεφταν λίγο στο κενό.

Ταυτότητα ταινίας:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σενάριο: Έλενα Σολωμού, Κωστής Παπαδόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Ελένη Καστάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Μιχάλης Μαρίνος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Ζέτα Δούκα, Ελισάβετ Κωνστανίδου, Τάνια Τρύπη
Διάρκεια: 94 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)