Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες (A nightmare on Elm Street) -2010-

Περίληψη και κριτική

Μια ομάδα εφήβων έχει ένα κοινό πρόβλημα: καταδιώκεται από έναν παραμορφωμένο, καμένο δολοφόνο που τους κυνηγάει για να πάρει εκδίκηση για την δολοφονία του. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος από εκείνους κοιμάται, δεν χάνει την ευκαιρία να τον επισκεφτεί και να δώσει ένα τέλος στη ζωή του...

Όλοι μας έχουμε ακούσει το όνομα Φρέντι Κρούγκερ ή ακόμα και την ταινία που έχει καθιερωθεί ως μία από τις τρομακτικότερες και πιο έντονες ταινίες τρόμου. Προσωπικά, δεν έχω δει την αρχική εκδοχή που είναι η περιγραφή όλων αυτών αλλά στο video club πριν λίγο καιρό έπεσα στην παγίδα της επανέκδοσης και το πήρα νομίζοντας ότι είναι το original. Αν αληθεύουν, πάντως, όσα λέγονται για το πρωτότυπο, έχω να πω ότι αυτό εδώ δεν έχει καμία σχέση, μόνο φοβερό και τρομερό δεν το λες.

Η πλοκή έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και σε κρατάει σε αναμονή αλλά για κάποιον που ψάχνει κάτι ακραίο, ένα πραγματικό θρίλερ αγωνίας και τρόμου, αυτή εδώ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη επιλογή. Αν εξαιρέσουμε ορισμένες σκηνές που απλά ήταν απότομες ή η μουσική σε έκανε να νομίζεις κάτι τέτοιο, γενικά δεν είχε κάτι που να το κατατάσσει στην κατηγορία των κορυφαίων ταινιών τρόμου.

Ολόκληρη η ταινία φαίνεται να βασίζεται στα οπτικοακουστικά εφέ, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν τους θεατές με αυτόν τον τρόπο. Όμως, όσο και να βελτιώνουν το αποτέλεσμα, τα εφέ από μόνα τους δεν κάνουν μια ταινία ολοκληρωμένη. Σε ότι αφορά ερμηνείες και σκηνοθεσία δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο να σημειωθεί, χωρίς την απαιτούμενη ενέργεια και νεύρο οι ηθοποιοί, κάτι που έγινε εμφανές σε διάφορα σημεία της ταινίας.

Συμπερασματικά, είναι λίγο υποδεέστερο του μετρίου, ειδικά για κάποιον που ξέρει την ιστορία ή έχει δει την πρώτη ταινία, το ενδιαφέρον που βρήκα εγώ ίσως είναι μηδαμινό. 

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Σάμιουελ Μπάγιερ
Πρωταγωνιστούν: Τζάκι Ερ Χέιλι, Κάιλ Γκάλνερ, Ρούνεϊ Μάρα, Κέιτι Κάσιντι, Τόμας Ντέκερ, Κέλαν Λουτζ
Διάρκεια: 102 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 3,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)