Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Music and lyrics -2007-

Περίληψη και κριτική

Ο Άλεξ Φλέτσερ στη δεκαετία του '90 ήταν ένα τεράστιο είδωλο της ποπ αλλά με το πέρασμα του χρόνο κατέληξε να τραγουδάει τις παλιές του επιτυχίες σε συναντήσεις παλιών συμμαθητών και εκδηλώσεις του δήμου. Ο μάνατζερ του καταφέρνει να του κλείσει μια συμφωνία με την οποία ο Άλεξ δεσμεύεται να γράψει μια νέα επιτυχία για ένα είδωλο της ποπ μόνο που ο ίδιος έχει να συνθέσει κομμάτι εδώ και χρόνια ενώ δεν έχει γράψει ποτέ του στίχους. Είναι τυχερός αφού στην ζωή του μπαίνει η Σόφι και από επαγγελματικό επίπεδο η σχέση τους σιγά-σιγά αναβαθμίζεται.Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα τα πάω καλά με αισθηματικές ταινίες αλλά υπήρξαν πολλές μέχρι σήμερα που με κέρδισαν. Αυτή ίσως είναι μία από αυτές. Ενώ δεν έχει κάτι το σπουδαίο που να την κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος παρόμοιων ταινιών, ίσως το καλοφτιαγμένο σενάριο και οι τρυφερές ερμηνείες την κάνουν πιο ζεστή και πιο ευχάριστη. Η υπόθεση, ωστόσο, ενώ έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, έχει ελλείψεις φαντασίας και δημιουργικότητας σε ορισμένα σημεία καθώς χρειάζεται εντονότερη πλοκή για να αγαπηθεί περισσότερο από το κοινό και να μην ξεχαστεί στο χρόνο.

Πρέπει να εκφράσω μία μικρή αδυναμία στους πρωταγωνιστές, ακόμη και σαν φυσιογνωμίες τόσο ο Χιου Γκραντ όσο και η Ντρου Μπάριμορ (της οποίας το επίθετο απορώ πως δεν βγήκε λάθος από τον ορθογραφικό έλεγχο) καταφέρνουν να γίνουν ιδιαίτερα αγαπητοί και νομίζω ότι αυτό είναι και το έξυπνο τέχνασμα της ταινίας αλλιώς θα ήταν σίγουρα λιγότερο γνωστή και ίσως να μην έγραφα για αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.

Συνοπτικά, μιλάμε για μία ευχάριστη κομεντί με ενδιαφέρουσα υπόθεση μέχρι ενός σημείου και πολύ καλές ερμηνείες. Προσωπικά, χωρίς να κατανοώ ιδιαίτερα τον λόγο, την έχω συνδυάσει με χειμώνα άσχετα αν εγώ γράφω για αυτήν αρχές Ιουνίου. Εγώ την είδα από το dvd που ήταν δώρο με εφημερίδα (να που δεν βάζουν μόνο σαβούρα τελικά) αν και πιστεύω ότι αξίζει και μια ενοικίαση από το video club. Αν παιζόταν σήμερα στον κινηματογράφο, όμως, σίγουρα θα προτιμούσα κάτι καλύτερο.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία/σενάριο: Μαρκ Λόρενς
Πρωταγωνιστούν: Χιου Γκραντ, Ντρου Μπάριμορ, Κάμπελ Σκοτ
Διάρκεια: 93 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)