Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Deep End -2008-

Περίληψη και κριτική

Το Deep End παρουσιάζει τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ δύο ζευγαριών. Ο Νίκος με την Φανή και ο Γιάννης με την Ινώ καταφθάνουν στην ίδια παραλία για να απολαύσουν ένα τριήμερο και να βελτιώσουν τις σχέσεις τους που βρίσκονται σε κρίση. Πολλά μυστικά κρύβονται ενώ ο Νίκος και η Ινώ είναι κρυφό ζευγάρι που περιμένει να απολαύσει με ελευθερία την σχέση του. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να επιτύχουν τα σχέδιά τους;Από τα χτεσινά καλύτερα, στα σημερινά χειρότερα. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω. Είναι από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει. Σενάριο με μηδαμινή έμπνευση, με έντονη προσπάθεια να παρουσιάσει κάτι καινούργιο που τελικά καταλήγει να μας προσφέρει ένα κινηματογραφικό χάος. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι υποτίθεται ότι αυτή η ταινία πρόκειται για θρίλερ μυστηρίου και αγωνίας αλλά ουσιαστικά η μοναδική αγωνία που ίσως σου δημιουργηθεί είναι να δεις μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η παρωδία.

Φαίνεται ότι το όλο concept εναποθέτει όλες του τις ελπίδες πάνω στο καστ μεγάλων ονομάτων. Προσωπικά, παρακολουθώντας την ταινία η μοναδική που μου άφησε θετικές εντυπώσεις ήταν η Ναταλία Λιονάκη. Η Μαρία Κορινθίου, συνεχίζει να χαραμίζεται με λάθος ρόλους και όσο κι αν την έχω συμπαθήσει μέσα από συνεντεύξεις στις οποίες την έχω ακούσει, στις δουλειές της συνεχίζει να βγάζει κάτι το προκλητικό χωρίς λόγο. Για τους κυρίους Συσσοβίτη και Σόμμερ φάνηκε σαν να ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξουν πόση δουλειά έκαναν στα γυμναστήρια, κάτι που φαίνεται να επικροτείται και από την σκηνοθέτη καθ' όλη την διάρκεια του έργου.

Το μοναδικό θετικό στοιχείο είναι οι περιοχές οι οποίες επιλέχθηκαν για να γυριστούν οι σκηνές. Αυτό είναι κάτι στο οποίο βασίζονται όλες οι ελληνικές ταινίες αν το παρατηρήσετε, προσπαθούν να κερδίσουν κοινό λόγω των ελληνικών τοπίων, γίνεται σωστό πλασάρισμα του ελληνικού φυσικού πλούτου, αυτό το αναγνωρίζω. Τα εύσημα πάντως αξίζουν στην Αλίαρτο, Κάρυστο και στην Εύβοια. Έσωσαν ότι μπορούσαν.

Ταυτότητα ταινίας:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Αντωνίου 
Σενάριο: Αλέξανδρος Κακαβάς
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου, Κώστας Σόμμερ, Αλέκος Συσσοβίτης, Ναταλία Λιονάκη, Τόνυ Δημητρίου
Διάρκεια: 89 λεπτά 

Βαθμολογία ταινίας: 2,5/10Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)