Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Το νεκρό κορίτσι (Dead girl) -2006-

Περίληψη και κριτική

Μια ταινία που αποτελείται από πέντε μικρές ιστορίες. Οι τέσσερις πρώτες αφορούν πρόσωπα που εμπλέκονται στενά με το θύμα και κάθε μία από αυτές έχει και κάτι διαφορετικό να προσθέσει στην ιστορία. Ή Άγνωστη, η Αδερφή, Η Σύζυγος και η Μητέρα είναι τα τέσσερα πρόσωπα που θα μας οδηγήσουν όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου.Αρχικά, θέλω να εκφράσω να την άποψή μου για τον τίτλο. Πόσο μεγάλη έλλειψη έμπνευσης μπορεί να έχει κάποιος; Μα, σοβαρά τώρα, το νεκρό κορίτσι; Και δεν είναι καν ο τίτλος που επιλέχθηκε στα ελληνικά. Είναι το πρωτότυπο! Προσπερνώντας, όμως, αυτή την λεπτομέρεια έχω να πω ότι πρόκειται για μία καλή παραγωγή, χωρίς εφέ και μεγαλεία, που στην απλότητά της καταφέρνει να βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Μια ιστορία μυστηρίου καταφέρνει να εξελίσσεται προκαλώντας το ενδιαφέρον των θεατών καθώς τέτοιου είδους ταινίες που αποτελούνται από μικρότερα κεφάλαια και είναι στο χέρι σου να κάνεις την σύνδεση ήταν, είναι και πάντα θα είναι πιο ενδιαφέρουσες από μία συνεχόμενη ιστορία. Χρονικά και τοπικά οι αναδρομές είναι σωστά τοποθετημένες και η ροή δεν σταματάει να τρέχει.

Στα αρνητικά ότι πριν καν φτάσουμε στην τελευταία ιστορία, του νεκρού κοριτσιού, ο δολοφόνος ήταν σχεδόν δεδομένος. Επίσης, ενώ ως προς τις ερμηνείες έγινε μια καλή προσπάθεια, για ακόμη μία φορά υπήρξαν μικρές υπερβολές. Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένα πλάνα σε τι αποσκοπούν. Ποιος ήταν αυτός που είχε την εντύπωση ότι ήθελα να δω ολόγυμνη μία κυρία προχωρημένης ηλικίας; Αυτό δεν το θεωρώ πρωτοπορία, το βρίσκω απλά ανούσιο και όχι ιδιαίτερα ευχάριστο...

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία/σενάριο: Κάρεν Μόνκριφ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Φράνκο, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπρίταν Μέρφι, Τόνι Κολέτ, Μάρσια Γκέι Χάντεν
Διάρκεια: 85 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)