Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

5 λεπτά ακόμα -2006-

Περίληψη και κριτική

Η ζήλια είναι θανάσιμο κακό αλλά μπορεί να σε οδηγήσει στον άλλο κόσμο; Ο Τάσος έχει μία αθεράπευτη ζήλια για την σύντροφό του, Αλίκη, κάτι που τους οδηγεί σε διαρκείς καυγάδες που αυξάνονταν μέρα με τη μέρα. Τελικά, ο Τάσος καταλήγει στον θάνατο λόγω τροχαίου δυστυχήματος αλλά με το προνόμιο του να έχει στην διάθεσή του πέντε λεπτά, δοσμένα από δύο τύπους αγγελικής μορφής, για να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει, αόρατος μεν, με την δυνατότητα να επηρεάσει την ύλη, δε.

Μία ταινία, που μου άρεσε όταν την είχα δει πρώτη φορά, τώρα που την είδα ξανά επίσης μου άρεσε αλλά όχι στον ίδιο βαθμό. Όταν βλέπεις μια ταινία και σκέφτεσαι ότι έχεις να γράψεις μετά για το τι είδες, αυτομάτως το μυαλό σου και το μάτι σου λειτουργεί αλλιώς. Έτσι, είδα μερικά κενά στο σενάριο, σαν να μην ήταν απόλυτα ολοκληρωμένη. Επίσης, ήταν σαν να υπήρχαν μερικά σκαμπανεβάσματα από την πλευρά των ηθοποιών, πότε πρωταγωνιστούσε η υπερβολή, πότε η υποτονικότητα.

Στα θετικά, γενικά η ιδέα της ταινία. Είδαμε την πολυπόθητη πρωτοτυπία, χωρίς παρατραβηγμένα στοιχεία, κατά την άποψή μου τουλάχιστον, άλλοι το βρήκαν πολύ φανταστικό για να είναι αληθινό. Εμένα μου άρεσε η ιδέα, είχε ένα ενδιαφέρον που διατηρήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης, μου άρεσε και η γωνία λήψης, γενικά η οπτική. Φαινόταν ότι υπήρχε σκηνοθέτης, δεν είναι σαν τις ταινίες που λες γιατί πληρώνεται κάποιος που δεν παρουσιάζει και κάτι ιδιαίτερο. Επίσης, θέλω να κλείσω με τις τρεις ερμηνείες που ξέφευγαν από το παραπάνω αρνητικό μου σχόλιο για τις ακρότητες. Οι κύριοι Πιατάς - Βαλαβανίδης στον ρόλο των "αγγέλων" που έδιναν άλλη πνοή και η Μαρία Σολωμού ως μέντιουμ την οποία αγαπώ και πιστεύω ότι αυτή η ερμηνεία θα μπορούσε να την ακολουθεί για καιρό αν ήταν ακόμα καλύτερη η ταινία και είχε περισσότερες εισπράξεις.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ξανθόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Σολωμού
Διάρκεια: 90 λεπτά

Ταυτότητα ταινίας: 6/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)