Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Βιβλίο: Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου -2012-

Περίληψη και κριτική

Μια νύχτα σε μια επαρχιακή πόλη μια νεαρή κοπέλα χάθηκε. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι χάθηκε στο δρόμο του εύκολου χρήματος. Η αστυνομία που πιστεύει το ίδιο φαίνεται να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Μία δημοσιογράφος-ερευνήτρια παίρνει την υπόθεση στα χέρια της και μετά από συνομιλίες με φίλους και γνωστούς της κοπέλας, όλοι φαίνονται ύποπτοι. Ο ένας οδηγεί στον άλλο και το μυστήριο οδεύει προς την λύση του...

Το ταλέντο που έχει η Αγγελική Νικολούλη στην δουλειά της το έχουμε αναγνωρίσει όλοι, αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι έχει και την ικανότητα συγγραφής. Πιστεύω, όμως, ότι ενώ σε μία περιγραφή της δουλειάς της και μίας ιστορία που κατάφερε να βρει το "Φως στο τούνελ" είναι πολύ καλή και άμεση, δεν ξέρω αν θα υπήρχε η ίδια επιτυχία αν είχε ασχοληθεί με την συγγραφή ενός μυθιστορήματος, για παράδειγμα. Επίσης, ενώ οι περιγραφές της είναι εξαιρετικές δεν καταφέρνει να μεταδώσει όλη την αγωνία που ένιωθε η ίδια, όλη την ένταση.

Πιστεύω, ότι για κάποιον σαν εμένα που δεν έχει ασχοληθεί αναλυτικά με τις εκπομπές της κυρίας Νικολούλη, η ανάγνωση βιβλίων σαν κι αυτό που διηγείται μια ολόκληρη περιπέτεια είναι πολύ καλή οπότε θα ήθελα να διαβάσω και επόμενα βιβλία που αναφέρονται και σε άλλες ιστορίες, ίσως και ακόμα πιο γνωστές και πολυσηζητημένες, για να μπορούμε να έρθουμε και στην θέση του ερευνητή εκτός από την θέση του απλού θεατή.

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Αγγελική Νικολούλη
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Αριθμός σελίδων: 208

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)