Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Σούλα Έλα Ξανά -2009-

Περίληψη και κριτική

Η Σούλα είναι μία δασκάλα διορισμένη σε ένα μικρό νησάκι που κοντεύει τα 30 και η ανάγκη της οικογένειας γίνεται όλο και πιο έντονη. Αποφασίζει, λοιπόν, σε συνεργασία με τις φίλες της να καλέσει στο νησί τους τέσσερις πρώην της για να μπορέσει να επιλέξει τον καλύτερο. Και οι τέσσερις έχουν από ένα αρνητικό στοιχείο: ο ένας άπιστος, ο άλλος τσιγκούνης, ο τρίτος κολλημένος με την μαμά του και ο τελευταίος αθεράπευτα ζηλιάρης. Όλοι φαίνονται σχετικά αλλαγμένοι αλλά ποιος θα φτάσει στην καρδιά της;Αν και η προηγούμενη ταινία της Ζέτας Μακρυπούλια με τον Βασίλη Μυριανθόπουλο στους περισσότερους δεν άρεσε εγώ την είχα βρει φρέσκια, ανάλαφρη, χωρίς εννοείται οσκαρικές αλλά τουλάχιστον απολαυστικές ερμηνείες. Αυτή πιστεύω ότι είναι αρκετά κατώτερη αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα ούτε καν στην τρίτη φορά που την είδα, δεν είναι ότι μου άρεσε τόσο πολύ για να την δω τρεις φορές αλλά μέσα στην εβδομάδα που την έβαζαν, ή θα έβλεπα τούρκικα, ή ντοκιμαντέρ, ή την Σούλα. Τα ντοκιμαντέρ είναι καλή επιλογή αλλά στις εννιά το βράδυ δεν είναι αυτό που θες να δεις για να ψυχαγωγηθείς.

Το χιούμορ ήταν λίγο περιορισμένο σε ορισμένα σημεία ενώ σε άλλα δεν ήταν απόλυτα επιτυχές. Μερικές στιγμές ήταν λίγο αμήχανες λόγω σεναρίου αλλά οι πρωταγωνιστές νομίζω ότι προσπάθησαν να τις καλύψουν. Πολύ ωραίες λήψεις και όμορφα τοπία σου ανανεώνουν την διάθεση, ίσως αυτό ήταν και το πιο θετικό στοιχείο της ταινίες. Επίσης, προσωπικά και την μουσική επιμέλεια βρήκα καλή όπως και στην προηγούμενη ταινία. Τα τραγούδια στιχουργικά δεν λένε τίποτα αλλά οι μελωδίες σε παρασύρουν, δίνουν μία πολύ ευχάριστη νότα στην ταινία!

Ταυτότητα ταινίας:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σενάριο: Γιάννης Μπότσης, Όλγα Μιχαλοπούλου, Βασίλης Μυριανθόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Μακρυπούλια, Φαίδρα Δρούκα, Μαρία Ανδρούτσου, Μέμος Μπεγνής, Μάνος Γαβράς, Κώστας Φραγκολιάς, Μιχάλης Μαρίνος, Γιώργος Μουριάδης
Διάρκεια: 85 λεπτά

Βαθμολογία: 7/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)