Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Πρώτη φορά νονός -2007-

Περίληψη και κριτική

Διάσημος πολιτικός έχει υποσχεθεί να καταφθάσει στην Κρήτη για την βάφτιση ενός μωρού πιστών υποστηρικτών και ψηφοφόρων του. Οι υποχρεώσεις του δεν του το επιτρέπουν και έτσι παίρνει την απόφαση να στείλει τον μικρό του γιο στη θέση του, ο οποίος δεν είναι ούτε σε θέση να μιλήσει καλά ελληνικά. Προσπαθεί να βάλει τα δυνατά του, για να προωθήσει την δημοκρατία και να ευχαριστήσει τον πατέρα του.Με θυμάμαι να τρέχω την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του σε dvd να το νοικιάσω καθώς η διαφήμιση που του είχε γίνει τότε ήταν τεράστια. Τότε, δεν είχα δει ξανά ταινία της κυρίας Μαλέα. Στην συνέχεια, όταν είδα μερικές ακόμη, συνειδητοποίησα ότι είναι λες και βλέπεις ακριβώς το ίδιο. Χιούμορ πολύ μετρημένο που δεν είναι αρκετό για να το κάνει κωμωδία και κοινωνικό στοιχείο που δεν είναι αρκετό για να την κάνει κοινωνική. Μια μέτρια κωμωδία ηθών με ανεπιτυχείς προσπάθειες να συγκινήσει το ευρύ κοινό.

Γυρίστηκε πριν μερικά χρόνια που η Κρήτη ήταν πολύ της μόδας αν και πιστεύω ότι ως φόντο, τα υπέροχα τοπία θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα. Δεν είναι καθόλου σύγχρονο, αν και διαδραματίζεται την εποχή του '50-'60, θα έλεγε κανείς ότι γυρίστηκε τότε και ίσως και λίγο πιο πίσω.

Οι ερμηνείες ευτυχώς συγκρατημένες όπως θα έπρεπε γιατί το κείμενο επιτρέπει υπερβολές που ήταν στο χέρι των ηθοποιών το αν θα της υποστηρίξουν ή όχι και για καλό δικό τους και δικό μας θα προχώρησαν σε υπέρογκη διαχυτικότητα. Συμπερασματικά, όπως καταλάβατε μιλάμε για μια προσπάθεια λίγο κατώτερη του μετρίου, είναι μια ταινία που δεν σε αφήνει να την ευχαριστηθείς όσο θα μπορούσε. Σε αφήνει με την αίσθηση του ότι ήθελε λίγη δουλειά ακόμη πριν βγει.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα
Σενάριο: Νίκος Παπανδρέου, Όλγα Μαλέα
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης, Τεξ Πάρντιου, Μάνος Γαβράς, Τάσος Κωστής
Διάρκεια: 91 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 4,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)