Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Wrong -2012-

Περίληψη και κριτική

Ο Ντόλφ ξυπνώντας ένα πρωί έρχεται αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του σκύλου του που για εκείνον  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μοναδική του ουσιαστική παρέα, ο έρωτας της ζωής του! Στην αναζήτησή του για να τον βρει, καταλαβαίνουμε ότι ο Πωλ έχει κάποιου είδους τηλεπαθητικές ικανότητες και προκαλεί ριζικές αλλαγές στις ζωές πολλών ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν ενώ ο ίδιος κινδυνεύει να χάσει εντελώς τον μυαλό του καθώς η ιστορία που εξελίσσεται γύρω του δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.Πρώτα απ' όλα πρέπει να ομολογήσω ότι "κρίνω" με τεράστια επιφύλαξη. Δεν θυμάμαι από πότε έχω να μπερδευτώ τόσο πολύ με μια ταινία, ένα με το εξωλογικό στοιχείο ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αυτή την φορά μπορώ να πω ότι ζαλίστηκα. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν εγώ δεν μπορώ να βγάλω νόημα ή όντως δεν βγαίνει κανένα νόημα. Είναι σαν να μας διηγούνται πολλές διαφορετικές ιστορίες και εμείς να ψάχνουμε πως συνδέονται και ποιο είναι το ουσιαστικό μήνυμα, κάτι που συνήθως απολαμβάνω να κάνω αλλά αυτή τη φορά δεν ξέρω τι πήγε στραβά αν και πιστεύω ότι έχω καταλήξει κάπου, σε πολύ γενικά πλαίσια το "τι θέλει να πει ο ποιητής" το κατάλαβα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κατάφερε να το πει ξεκάθαρα ο ποιητής.

Από τεχνικής άποψης ήταν μία καλογυρισμένη ταινία. Καλά σκηνοθετημένη, με ενδιαφέρουσες ερμηνείες αν και τα επιπλέον κομπιάσματα όλου του καστ ανά διαστήματα δεν ξέρω αν έκανε πιο πειστικές ή πιο κουραστικές τις ερμηνείες. Μπορεί να μην έβγαινε ξεκάθαρα το νόημα αλλά ήταν εμφανές ότι οι σκηνές ακολουθούσαν μία συνεχή, σωστή ροή χωρίς αναχρονισμούς που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έκαναν ακόμα πιο κουραστικό το όλο θέμα.

Συμπερασματικά; Αν σας αρέσουν οι γρίφοι για δυνατούς λύτες σας την συστήνω, δείτε την με καθαρό μυαλό και απόλυτη συγκέντρωση και ελπίζω να σας χρειαστεί λιγότερος χρόνος από μένα για να καταλάβετε περισσότερα από όσα κατάφερα να καταλάβω εγώ.

Ταυτότητα ταινίας: 
Σκηνοθεσία: Κουεντίν Ντουπιέξ
Πρωταγωνιστούν: Τζαν Πλότνικ, Έρικ Τζάντορ, Αλέξις Τζένα, Ουίλιαμ Φίχτνερ, Ρίγκαν Μπερνς, Άρνεν Μέριν, Μέιλι Φλάναγκαν
Διάρκεια: 94 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6,5/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)