Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Αγάπησα ένα ζόμπι (Warm bodies) -2013-

Περίληψη και κριτική

Ένας ιός έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την χώρα που έχει μετατρέψει τους περισσότερους από τους ανθρώπους σε αιμοβόρα ζόμπι, χωρίς αναμνήσεις και συναισθήματα. Όσοι έχουν απομείνει ζουν οχυρωμένοι και κάτω από τεράστια μέτρα ασφαλείας ενώ ομάδες ειδικεύονται για την καταπολέμηση των ζόμπι. Μετά από μία αναζήτηση φαγητού των παράξενων αυτών πλασμάτων, ο Αρ αποφασίζει να προστατέψει την Τζούλι, που ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Σύντομα ένα ειδύλλιο που καθηλώνει εξελίσσεται ανάμεσά τους.Όπως είδα οι περισσότερες κριτικές για αυτή την ταινία είναι αρκετά μέτριες. Εγώ από την άλλη, θεωρώ ότι είναι μία ευχάριστη κωμική προσπάθεια με μερικά πολύ μικρά στοιχεία θρίλερ τα οποία συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Οι ερμηνείες των ζόμπι πολύ καλές σε αντίθεση με αυτές των ανθρώπινων ρόλων που ήταν αρκετά μέτριες κάτι που προκαλεί εντύπωση αν σκεφτείς ότι οι ρόλοι δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο.

Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα ήταν ότι ενώ η εισαγωγή ήταν αρκετά αναλυτική, όπως και το κυρίως μέρος σε ένα μικρότερο βαθμό, καταλήξαμε με ένα τέλος το οποίο ένιωθα ότι έτρεχε για να μεταδώσει αγωνία, κάτι το οποίο δεν πέτυχε απόλυτα καθώς χρειαζόταν λίγη ακόμα ανάλυση, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Γενικά, δεν έχει κάτι να ζηλέψει μία συνηθισμένη κωμωδία, είναι αρκετά πρωτότυπη και διασκεδαστική ταυτόχρονα με μικρά ελαττώματα στα οποία αναφέρθηκα πιο πάνω. Παρ' όλα αυτά δεν της στερούν κάποιο βασικό στοιχείο που θα την έκανε λιγότερο αγαπητή....

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λεβάιν
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Χουλτ, Τερέζα Πάλμερ, Τζον Μάλκοβιτς, Ρομπ Κόρντρι
Διάρκεια: 97 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)