Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Χαμένος παράδεισος (Tabu) -2012-

Περίληψη και κριτική

Η μεσήλικη Πιλάρ είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος με έντονη πίστη στο Θεό. Φροντίζει την γειτόνισσά της, Αυορόρα, την οποία η κόρη της έχει εγκαταλείψει με μία μυστικοπαθή και λιγομίλητη  έγχρωμη, την Σάντα. Όταν η Αυορόρα πεθαίνει μια νέα αφήγηση ξεκινάει από έναν παλιό φίλο της που μας εξιστορεί όλες τις νεανικές της περιπέτειες.Η πρώτη μου επίσκεψη σε θερινό κινηματογράφο ήταν η χθεσινή αλλά δυστυχώς δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είμαι τεράστιος υποστηρικτής του εμπορικού κινηματογράφου αλλά και τέρμα σινεφίλ προσπάθειες όπως αυτή δεν είναι οι πρώτες μου επιλογές. Θα μου πεις γιατί είδες αυτό τότε, έτσι για την αλλαγή.

Η ταινία ασπρόμαυρη, αυτό δεν με ενόχλησε καθόλου, άλλωστε μου αρέσει πολύ και το ασπρόμαυρο. Οι ερμηνείες πολύ καλές, ως προς αυτό δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να πω καθώς όλοι τους με εντυπωσίασαν πολύ θετικά. Πρέπει να πω, στα αρνητικά, ότι δεν μου αρέσουν οι σκηνές που βλέπουμε έναν χαρακτήρα μόνο του χωρίς να ακούγεται τίποτα και να μην βλέπουμε ιδιαίτερη κίνηση, δεν θέλω να βλέπω ότι ανοιγοκλείνουν το στόμα τους ενώ δεν υπάρχει ήχος, δε θέλω να τους βλέπω να κλαίνε και να υποφέρουν ενώ δεν μπορώ να ακούσω τίποτα. Αν θες να κάνεις βουβή ταινία, το σέβομαι και θα το παρακολουθούσα επίσης πρόθυμα αλλά από την στιγμή που υπάρχει φωνή στην ταινία ας υπάρχει από την αρχή μέχρι το τέλος, αυτό επαναλήφθηκε άπειρες φορές μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον κινηματογράφο αλλά ήταν μια καλλιτεχνική πινελιά, υποτίθεται. Επίσης, ενώ κάνεις μια ταινία με αυτές τις βουβές σκηνές, κατά την διάρκεια της αφήγησης δεν προσθέτεις κείμενα ακατάσχετης φλυαρίας.

Γενικά, δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου γιατί ενώ υπήρχε μια καλή υποκριτική προσπάθεια από όλο το καστ, σωστή μουσική επιμέλεια, σκηνοθετικά δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο και επίσης ενώ σαν ταινία ήταν ιδιαίτερη και είχε αρκετά πράγματα να δώσει, ήταν πολύ προβλέψιμη. Ήμουν πολύ μπερδεμένος μόλις βγήκα από την αίθουσα αλλά και πριν ξεκινήσω να γράφω γιατί δεν ήξερα πως να σχολιάσω. Ίσως όλα αυτά να ισχύουν μόνο για εμένα, λάτρεις του σινεφίλ μπορεί να έχουν άποψη από διαφορετική οπτική γωνία.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Γκόμεζ
Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Μαντρούγκα, Λάουρα Σοβεράλ, Καρλότο Κότα, Άννα Μορέιρα
Διάρκεια: 120 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 4,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)