Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Orphan -2009-

Περίληψη και κριτική

Ένα ζευγάρι που ήδη έχει δύο παιδιά αλλά πρόσφατα έχασαν το μωρό τους αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που εκ πρώτης όψεως μοιάζει πολύ αθώο. Στην συνέχεια, η μικρή καταφέρνει να διχάσει την οικογένεια, τα μυστικά της αρχίζουν να αποκαλύπτονται και εκείνη δεν διστάζει να ξεφορτωθεί οποιονδήποτε πάει να αποκαλύψει την ένοχη αλήθεια της.Η πλήρης απογοήτευση για μένα. Όλοι μιλούσαν για μία ταινία γεμάτη σασπένς, ίντριγκα, φόβο και τρόμο που δεν έχει τέλος και έτσι μια μέρα που το έβαλε η τηλεόραση είπα να κάτσω να το δω. Στην αρχή ήμουνα έτοιμος για ύπνο, καθώς έπαιζε και αργά όπως φαντάζεστε, γιατί ούτε ιδιαίτερη πλοκή υπήρχε ούτε κάτι ιδιαίτερο που ήταν ικανό να σε κρατήσει. Μετά, υπήρξε μια σκηνή ενδιαφέροντος και μετά πάλι ο λήθαργος.

Ότι έχει ένα ενδιαφέρον δεν το αρνούμαι αλλά δεν έχει κάτι το συγκλονιστικό όπως όλοι αναφέρουν πια. Για κάποιον που βλέπει πρώτη φορά θρίλερ ίσως προκαλέσει ένα σκίρτημα, αλλά γενικά δεν το λες τρομακτικό σε καμία περίπτωση. Οι ερμηνείες μέτριες, δεν προσέθεσαν κάποιο ιδιαίτερο συν στην ταινία ενώ το ίδιο ισχύει και για την σκηνοθετική πλευρά που ενώ φαινόταν η έντονη προσπάθεια να καταφέρει να βελτιώσει την ταινία, δεν τα κατάφερνε.

Εν κατακλείδι, δεν θεωρώ ότι αξίζει τα δύο ευρώ του video club, αν τύχει και την πετύχετε κάποια στιγμή στην τηλεόραση και αν δεν παίζει κάτι καλύτερο απέναντι τότε ναι δείτε το. Αν βαρεθείτε κλείστε και την τηλεόραση, δεν θα χάσετε και τίποτα.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Τζέιμι Κολέτ-Σέρρα
Σενάριο: Ντέιβιντ Τζόνσον, Άλεξ Μέις
Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φάρμιγκα, Πίτερ Σάαρσγκαρντ, Ιζαμπέλ Φούρμαν
Διάρκεια: 123'

Βαθμολογία ταινίας: 4/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)