Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

I love Καρδίτσα -2010-

Περίληψη και κριτική

Ο Μάικ Κανιάς, κάτοικος Νέας Υόρκης είναι πολύ καλά γνωρισμένος με την μαφία αφού της χρωστάει 30 εκατομμύρια δολάρια. Για να γλιτώσει λοιπόν αποφασίζει να μετακομίσει στην Καρδίτσα και να ρίξει όλα του τα οικονομικά προβλήματα στον... κλώνο του! Στην Καρδίτσα γίνεται το έλα να δεις, με αντρόγυνα να αλλάζουν συνθέσεις, απιστίες, απατεωνιές και πάει λέγοντας...Αυτή η ταινία είναι μία μάχη ανάμεσα στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας (από εδώ και εξής θα αναφέρεται ως μάνα μου) και στον κουλτουριάρη σινεφίλ (από εδώ και εξής θα αναφέρεται ως θεία μου). Η μεν γέλαγε ακατάπαυστα καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας ενώ η άλλη βαριόταν όλο και πιο πολύ μετά από κάθε "χοντροκομμένο" όπως έλεγε αστείο. Μετά μάχη στο σπίτι, έτσι για να μην λέμε ότι έχει μόνο θετικά ο κινηματογράφος.

Εγώ πάλι ήμουν κάτι ενδιάμεσο. Γενικά θεωρώ ότι πρόκειται για μια συνταγή ελληνικής ταινίας που περιλαμβάνει κρίση, σεξ και μαφία γιατί έτσι είδαμε ότι πούλαγε στο εξωτερικό. Μόνο που στο εξωτερικό η κάθε ταινία έχει κι από ένα χαρακτηριστικό, όχι όλα μαζί κι όπου βγάλει, για αυτό μιλάω για ελληνική συνταγή. Όποιος έχει δει το "Λάρισα Εμπιστευτικό" καταλαβαίνει τι εννοώ. Προφανώς το τοπικιστικό στοιχείο έχει πέραση, δεν εξηγείται αλλιώς.

Γενικά είναι μια πολύ μέτρια ταινία, με ορισμένα κωμικά στοιχεία, αυτό είναι αλήθεια αλλά τα υπόλοιπα δεν παύουν να είναι άστοχα και γελοία. Σκηνοθετικά προτιμώ τον Στράτο Μαρκίδη στις δραματικές σειρές παρά στις μέτριες κωμωδίες καθαρά και μόνο εμπορικού χαρακτήρα που το "πικ" τους είναι να καταλήξουν στα προτεινόμενα του video club.

Ταυτότητα ταινίας

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης
Πρωταγωνιστούν: Κώστα Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Διάρκεια: 90 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 4/10

Δείτε την ταινία εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)