Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Μια φορά και ένα μωρό -2011-

Περίληψη και κριτική

Ο Αλκιβιάδης, απατημένος από την γυναίκα του και πνιγμένος από τα χρέη που τον κυνηγάνε, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Στις γραμμές του τρένου όπου έχει δεθεί, τον βρίσκει ο Νώντας, άνθρωπος της νύχτας, ο οποίος έχει μεγάλες ερωτικές κατακτήσεις μία εκ των οποίων του άφησε και ένα παιδί! Αφού σώζει τον Αλκιβιάδη ο οποίος έχει αλλάξει γνώμη ξεκινάνε μαζί μια μεγάλη αναζήτηση της μητέρας του παιδιού.
Βλέποντας το, για δεύτερη φορά, πριν απο λίγες μέρες στην τηλεόραση η αλήθεια είναι ότι δεν μου άφησε τις ίδιες εντυπώσεις με την πρώτη. Ενώ είναι μια ταινία με πολύ γέλιο δεν ξέρω αν περνάει σε κάτι περισσότερο πέρα από αυτό. Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι μια ταινία που έγινε ταινία μόνο και μόνο επειδή η πλοκή δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια για να γίνει σειρά. Ο Φιλιππίδης και ο Μπουλάς δεν έχουν κάτι να αποδείξουν πλέον οπότε θεωρώ ότι πρέπει να προχωράνε σε επαγγελματικές κινήσεις μόνο όταν έχουν κάτι πολύ φρέσκο να δώσουν.

Κατά τα άλλα, ο Ζαπατίνας σκηνοθετεί άλλη μία εισπρακτική επιτυχία και οι γνωστοί μας ηθοποίοι πολύ καλά, δεν έχουμε κάτι καινούργιο εδώ. Έχουμε και συμμετοχές άλλων αγαπημένων μας ηθοποιών (Κορινθίου, Ανδρούτσου, Ευείδη, Παναγιωτοπούλου, Σουξές, Γιαννάτου και δεν συμμαζεύεται) με την ελπίδα να τραβήξουν λίγο κοινό παραπάνω.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, δεν θεωρώ κακή την ταινία σε κανέναν τομέα άλλωστε μόνο και μόνο να γίνονται ταινίες ελληνικής παραγωγής με χαροποιεί αφάνταστα όπως έχω ξαναπεί. Απλά πιστεύω, ότι όλο αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα με εντυπωσιάσει με την φρεσκάδα και την πρωτοτυπία του, που είναι και τα συστατικά που πλέον λείπουν από ότι καινούργιο βγαίνει είτε σε τηλεόραση, θέατρο, κινηματογράφο...

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία/σενάριο: Νίκος Ζαπατίνας
Πρωταγωνιστούν: Σάκης Μπουλάς, Πέτρος Φιλιππίδης, Μαρκέλα Γιαννάτου, Μαρία Κορινθίου, Ταξιάρχης Χάνος, Τζόυς Ευείδη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Γιώργος Σουξές
Διάρκεια: 92 λεπτά 

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Δείτε την ταινία εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)