Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι ταινίες του μήνα (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2013)

Καλησπέρα και συγγνώμη για την απουσία των τελευταίων εβδομάδων. Είμαστε και πάλι εδώ για να σας μεταφέρουμε τα νέα των ελληνικών κινηματογραφικών δεδομένων για τις μέρες που πέρασαν αλλά και αυτές που έρχονται. Πολλές πρεμιέρες, μεγάλες παραγωγές, μεγάλες προσδοκίες και σίγουρα πληθώρες επιλογών μας κατακλύζουν αυτή την περίοδο.

Χαμός έχει γίνει ε την ταινία της Lacta, Love in the end - Η αγάπη έρχεται στο τέλος και προσωπικά περίμενα πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που είχαμε. Προσωπικά, με έσυραν στις αίθουσες φίλοι αφού δεν ήμουν σε διάθεση αισθηματικής ταινίας και τελικά η αίθουσα ήταν γεμάτη. Μετά από δύο εβδομάδες προβολής έχει εισπράξεις λίγο χαμηλότερες από εκατό χιλιάδες εισιτήρια.

Λίνκολν, Μαθήματα ενηλικίωσης, Οδηγός Αισιοδοξίας, οι Άθλιοι και ο Χίτσκοκ, για μένα ήταν οι μεγαλύτερες πρεμιέρες των ημερών και να περιμένετε και κριτικές για αρκετά από αυτά σύντομα. Πήγαν όλα σχετικά μέτρια αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι για να πάει ο Έλληνας σινεμά πρέπει μια ταινία να την δει χίλιες φορές σε τηλεοπτική διαφήμιση, να είναι ελληνική κωμωδία με διακόσιους ηθοποιούς που ξέρει ή περιπέτεια αμερικανιά που επειδή πάει καλά Αμερική, πάμε και εμείς γιατί και καλά κάποιοι είμαστε.

Σύντομα θα προβληθούν στις αίθουσες αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών είναι το Promised land που περιμένω αγωνιωδώς, τα Όμορφα πλάσματα, η Πειρατεία στον Ωκεανό, ο Ακάλυπτος που είναι μία ελληνική παραγωγή και κυρίως το Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος, μια περιπέτεια φαντασίας, κατηγορία που πάντα με ελκύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)