Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Ανάμεσα σε δύο κόσμους (Upside down) -2012-

Περίληψη και κριτική

Μεταφερόμαστε σε μία άλλη πραγματικότητα, στην οποία δύο πλανήτες καταφέρνουν να συνυπάρχουν. Οι άνθρωποι των δύο πλανητών αυτών όμως δεν καταφέρνουν να έχουν εξίσου φιλικές σχέσεις. Οι "Πάνω" έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τεχνολογία στον μέγιστο βαθμό και να έχουν ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ζωής ενώ οι "Κάτω" λιμοκτονούν και κλέβουν για να ζήσουν. Ο Αδάμ από τον κάτω πλανήτη και η Εύα από τον επάνω έρχονται για να ταράξουν τα νερά αφού η αγάπη τους ξεπερνά τους νόμους αυτής της παράξενης βαρύτητας.
Η ιδέα είναι από τις καλύτερες που θα μπορούσε να υπάρξει. Επίσης τα εφέ είναι συγκλονιστικά, όπως θα έπρεπε άλλωστε. Είναι μεγάλο κρίμα να μην βγει σε 3D, θα ήταν απλά μαγικό. Οι ηθοποιοί κάνουν καλή δουλειά, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη ο οποίος υπογράφει και το σενάριο. Έχει, λοιπόν ένα πολύ καλό περίγραμμα και μία γενικά πολύ καλή επιμέλεια.

Όπως είναι αναμενόμενο, όμως, αυτό το πάνω-κάτω, ανάποδα και πάλι ίσια κουράζει το μάτι και σε μπερδεύει μέχρι να ξεχωρίσεις τους πάνω από τους κάτω. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι άλλου. Ενώ η ιδέα των δύο κόσμων είναι ωραία, και συνδυάζεται με εφέ, σκηνοθεσία κλπ. που αναφέραμε πιο πάνω, δεν νομίζω ότι ήταν καλή η σκέψη όλο αυτό να περιστρέφεται γύρω από μία μαγική κρέμα που φτιάχνεται από μία μαγική σκόνη που την μαζεύουν μέλισσες και από τους δύο κόσμους. Για αυτό και ενώ είχε ενδιαφέρον από το σημείο της έντονης δράσης και μετά, σε ορισμένα τα σημεία δεν κεντρίζει πολύ έντονα το ενδιαφέρον.

Συμπερασματικά, είναι άλλη μία περίπτωση που το trailer παραπλανεί λίγο, με την διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν μεγαλοποιεί την ιστορία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι μια ωραία ταινία, ωραίος τρόπος να περάσεις 110 λεπτά, σίγουρα θα άξιζε τα δύο ευρώ του video club αλλά μιας και έκανε σήμερα πρεμιέρα δεν είμαι σίγουρος για το πόσο αξίζει τα 7 ευρώ του σινεμά. Αλλά αν δεν σας προσελκύει κάτι άλλο το ενδιαφέρον, είναι και αυτό μια πρόταση.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία, σενάριο: Χουάν Ντιέγκο Σολάνας 
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Ντανστ, Τζιμ Στέρτζες
Διάρκεια: 109 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)