Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Στοίχημα για εργένηδες (Tomcats) -2001-

Περίληψη και κριτική

Κατά τη διάρκεια του γάμου ενός φίλου τους, μία παρέα εργένηδων βάζει ένα περίεργο στοίχημα. Ο τελευταίος που θα μείνει ανύπαντρος θα εισπράξει ένα αρκετά υψηλό ποσό από τους υπόλοιπους. Ένας από τους φίλους της παρέας για να εισπράξει το ποσό και να καλύψει τις οφειλές του συνεργάζεται με μία πρώην του φίλου του, ο οποίος έχει μία πολυτάραχη ερωτική ζωή, και προσπαθούν να τον ωθήσουν προς τον γάμο.
Από τις πολλές κωμωδίες με γελοίες σκηνές που προσπαθούν να δείξουν χυδαιότητα πιστεύοντας ότι είναι αστείο, γυμνές σκηνές για να καθηλώσουν τον θεατή και πάει λέγοντας. Από αυτό και μόνο φαίνεται το κοινό στο οποίο στοχεύουν. Ωστόσο, όσο και αν με ενοχλούν αυτές οι ταινίες παραδέχομαι ότι έχουν ορισμένες μικρές δόσεις γέλιου.

Σκηνοθετικά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσουμε. Οι ηθοποιοί άκρως εκνευριστικοί, ειδικά ο κύριος που νόμιζε ότι είναι πόλος έλξης, με εκείνο το χαμόγελο που τον έκανε ακόμα πιο τραγικό από όσο κατάφερναν οι υποκριτικές του δυνατότητες να τον δείχνουν.

Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν και από τις αγαπημένες μου ταινίες. Ακόμη και τις λίγες ευχάριστες σκηνές, που κατάφερνες να γελάσεις χωρίς να βλέπεις να γελοιοποιούνται οι χαρακτήρες και να καταστρέφουν την ταινία, τις ξεπερνούν οι άπειρες αδυναμίες της ταινίας αυτής. Αν και μπορώ να πω με μεγάλη ευκολία ότι έχω δει και πολύ χειρότερα.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Γκρέγορι Πουαριέ
Πρωταγωνιστούν: Τζέρι Ο' Κόνελ, Σάνον Ελίζαμπεθ, Τζέικ Μπάσεϊ, Τζέιμι Πρίσλι, Οράσιο Σανζ
Διάρκεια: 95 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 4/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)