Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Sex and the city 2 (2010)

Sex and the City 2 PosterΠερίληψη και κριτική

Οι τέσσερις φίλες επιστρέφουν ανανεωμένες με πολλές αλλαγές στην ζωή τους. Η Σαμάνθα ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, πλέον, τους εξασφαλίζει μια πολυτελή διαμονή στο Άμπου Ντάμπι, με μία βασιλική μεταχείριση. Τα ερωτικά και πρόστυχα, για τον αθώο πληθυσμό του Άμπου Ντάμπι, κατορθώματα της Σαμάνθα τους εξασφαλίζουν πολλούς μπελάδες και έναν βιαστικό διωγμό από την πόλη αλλά και την αποδοκιμασία του πλήθους.

Αδιαμφισβήτητα, αυτή τη φορά μιλάμε για πολύ περισσότερο χιούμορ από την πρώτη ταινία. Αλλά ενώ ξεκινάει πολύ δυναμικά από ένα σημείο και μετά γίνεται λίγο μονότονη και χάνει το ενδιαφέρον που έχει. Το καστ το γνωστό, με πολλά μπλεξίματα μεταξύ τους. Για τους φαν όχι μόνο των ταινιών αλλά και της σειράς το συνηθισμένο μπέρδεμα Έινταν - Μεγάλος προφανώς έχει χάσει το ενδιαφέρον του ενώ για ακόμα μία φορά η Σαμάνθα δίνει το ρυθμό.

Και οι ταινίες αλλά και οι σειρές έχουν ένα ξεχωριστό, δικό τους σενάριο που τίποτα άλλο δεν μπορεί να το αντιγράψει με επιτυχία γιατί παρά τον διάχυτο σεξουαλισμό δεν είναι χυδαίο σε βαθμό που να μην είναι υποφερτό. Σκηνοθετικά, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να προσέξεις αλλά βοηθάνε ιδιαίτερα τα τοπία, το μαγικό Άμπου Ντάμπι αλλά και ο τουλάχιστον ιδιαίτερος gay γάμος είναι σημεία τα οποία είναι τόσο εντυπωσιακά που δεν γίνεται να σκηνοθετηθούν άσχημα.

Γενικά, για κάποιον που δεν έχει ξαναπαρακολουθήσει τίποτα που αφορά το sex and the city θα το πρότεινα αν έβλεπε το πρώτο μέρος αν και δεν είναι ακριβώς συνέχεια η μία της άλλης, νομίζω ότι βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό για την κατανόηση των γεγονότων. Πολύ καλή παραγωγή, ισάξια της πρώτης ενώ ακόμη περιμένω το τρίτο μέρος που θα γυριστεί, που άλλου; Στη Μύκονο!

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Μάικλ Πάτρικ Κινγκ
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κρίστιν Ντέιβις
Διάρκεια: 146 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)