Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου (Mirror mirror) -2012-


Περίληψη και κριτική

Το παραμύθι ζωντανεύει και γίνεται μια κωμωδία με περιπέτεια, δράση αλλά και αισθηματική πλευρά όπως η κλασσική ιστορία. Η κακιά βασίλισσα που έχει αναλάβει τις ιδιότητες του άντρα της που χάθηκε μυστηριωδώς εκμεταλλεύεται με κάθε δυνατό τρόπο το βασίλειό της που είναι ήδη σε άθλια κατάσταση. Η καλοκάγαθη πριγκίπισσα δεν συμφωνεί με την βασίλισσα, η οποία ήδη δεν την συμπαθεί ιδιαίτερα. Όταν στο παλάτι καταφθάνει ο βασιλιάς ενός άλλου επιτυχημένου βασιλείου ο οποίος ελκύεται από την Χιονάτη, η βασίλισσα αποφασίζει να την εξορίσει... και όχι μόνο!


Η μεταφορά θεωρώ ότι έχει γίνει με απίστευτη επιτυχία. Οι χαρακτήρες έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν εξοπλιστεί με τεράστιες δόσεις χιούμορ, το οποίο φροντίζουν να μας παρουσιάζουν συνεχώς. Η Τζούλια Ρόμπερτς, μάλιστα, κλέβει τις παραστάσεις. Αποθεώνει τον ρόλο, οι υποκριτικές της ικανότητες είναι στον υπέρτατο βαθμό αλλά σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι ο ρόλος της είναι ο πιο καλοδουλεμένος σε σημείο που επισκιάζει όλους τους υπόλοιπους και περιμένεις πότε θα την ξαναδείς, ενώ οι άλλοι έρχονται και φεύγουν.

Το σενάριο, όσο καλά και αν έχει διασκευαστεί, πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε κρατήσει ορισμένα από τα παραδοσιακά στοιχεία γιατί ειδικά στα σημεία με τα μάγια και τις κούκλες είναι λες και η ιστορία δεν είναι βασισμένη στο γνωστό παραμύθι. Παρ' όλα αυτά εγώ το απήλαυσα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλες οι υπόλοιπες κριτικές είναι τόσο αρνητικές σε σημείου τρομερής υπερβολής. Προφανώς περίμεναν να παρακολουθήσουν την ταινία που έχει βγει σε κινούμενο σχέδιο αλλά με πραγματικούς ηθοποιούς οι οποίοι θα πρέπει κιόλας να μοιάζουν στα σκίτσα της Disney!

Αυτό που επίσης κλέβει τις εντυπώσεις είναι η ενδυματολογική επιμέλεια, τα κοστούμια είναι εξαιρετικά δουλεμένα και κάνουν όλο το παραμύθι να "δένει". Επίσης, οι μουσικές επιλογές είναι μοναδικές. Το soundtrack (I believe in love) είναι λες και είναι γραμμένο και βασισμένο πάνω στην φωνή της πρωταγωνίστριας, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το πόσο ωραία δένει. Αν δεν ανέφερε στοιχεία του παραμυθιού όπως οι κακές βασίλισσες κλπ. πιστεύω ότι άνετα θα μπορούσε να γίνει μία μεγάλη επιτυχία των charts.

Κλείνοντας, με πολύ απλά λόγια, την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ήταν από τις πιο ξεκαρδιστικές και απολαυστικές κωμωδίες που είδα την περασμένη χρονιά και θα την ξαναέβλεπα άνετα αρκετές φορές. Ωστόσο, όπως ανέφερα υπάρχουν μερικά μικρά θέματα που την απομακρύνουν λίγο από το άριστα.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Τάρσεμ Σινχ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλυ Κόλλινς, Άρμι Χάμερ, Σιν Μπιν, Νάθαν Λέειν
Διάρκεια: 106 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)