Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Συλλαβίζοντας το όνειρο (Akeelah and the bee) -2006-

Περίληψη και κριτική

Η Ακίλα ζει σε μία παρακμιακή κοινότητα ενώ έχει περάσει μία αρκετά δύσκολη ζωή. Έχει διοχετεύσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στο να μαθαίνει λέξεις και να κάνει την ορθογραφία της όλο και καλύτερη. Στην προσπάθειά της να κερδίσει τον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας καταφέρνει να ενώσει τα μέλη της κοινότητας που την υποστηρίζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό.


Άλλη μία ταινία που η τηλεόραση δείχνει συνέχεια μόνο που εγώ έτυχε να την δω προχτές το βράδυ. Είναι μία πολύ όμορφη ιστορία αν και βασίζεται στο μοτίβο που έχουν υιοθετήσει άπειρες άλλες ταινίες: τα πάντα είναι δυνατά και κυνήγησε το όνειρό σου. Είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα αλλά πρέπει να κάνεις κάτι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό για να ξεχωρίσεις από το σύνολο. Παρ' όλα αυτά με έναν περίεργο τρόπο καταφέρνει να μου αρέσει αρκετά.

Αν και είναι μία ωραία ιστορία που σου τραβάει το ενδιαφέρον η ιστορία της μικρής κοπέλας από την μικρή, παρακμιακή κοινότητα που έχασε πατέρα ή μάνα και έχει διοχετεύσει όλη της την ενέργεια σε ένα και μόνο σκοπό με εκνευρίζει λίγο γιατί έχω βαρεθεί να την βλέπω. Ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος δεν καταφέρνει κάτι εκπληκτικό αλλά παρουσιάζει με ωραίο τρόπο την ιστορία. Στο γεγονός ότι αυτή η ταινία γίνεται αρεστή συμβάλλουν οι αξιοπρεπέστατες ερμηνείες των πρωταγωνιστών που αν μη τι άλλο προσθέτουν ένα συν στην ταινία.

Γενικά, είναι μία συγκινητική ιστορία, αν δεν την πετύχετε στην τηλεόραση ίσως βρείτε μία που να της μοιάζει. Λογικά θα είναι λίγο κατώτερη αλλά και πάλι το γενικό νόημα της ταινίας θα παραμένει ίδιο.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία/σενάριο: Ντουγκ Άτσισον
Πρωταγωνιστούν: Λόρενς Φισμπουρν, Κέκε Πάλμερ, Κάρτις Άρμστρονγκ, Άντζελα Μπάσετ, Σιν Μάικλ
Διάρκεια: 112 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)