Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες του μήνα (Ιανουάριος 2013)


Όπως αποδείχτηκε, η ταινία που σάρωσε το box office τον μήνα που μας πέρασε ήταν το Χόμπιτ που έκοψε 110.000 εισιτήρια στο άνοιγμα και 66.000 την δεύτερη εβδομάδα προβολής. Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε Η ζωή του Πι κόβοντας 25.000 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα προβολής. Ακολουθεί σταθερά το Αν του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που παρά τις τέσσερις εβδομάδες προβολής καταφέρνει να γεμίζει τις αίθουσες και έχει κόψει 370.000 εισιτήρια τον πρώτο μήνα. Το Ξενοδοχείο για τέρατα παραμένει σε αρκετά υψηλές θέσεις του box office αν και δεν έκοψε τον αναμενόμενο αριθμό εισιτηρίων, πιο συγκεκριμένα έχει αγγίξει τα 62.000 εισιτήρια σε τρεις εβδομάδες.Ακολουθούν: Το μερίδιο των αγγέλων με 5.330 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα προβολής του, The Master που παρά τις πολύ καλές κριτικής μετά βίας αγγίζει τα 20.000 εισιτήρια σε τρεις εβδομάδες, Οι περιπέτειες του Σάμμυ 2 με 3.600 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα προβολής, Το σπίτι στο τέλος τους δρόμου με 20.000 εισιτήρια σε τρεις εβδομάδες προβολής. Στην ένατη θέση το Skyfall 007 το οποίο έκλεισε τους δύο μήνες προβολής, την περασμένη εβδομάδα έκοψε 1.900 εισιτήρια ενώ συνολικά έκοψε 573.000. Περίπου 1.900 έκοψε και το Cloud Atlas που συνολικά έχει φτάσει τα 65.000 εισιτήρια σε πέντε εβδομάδες.


Οι πρεμιέρες αυτού του μήνα είναι πάρα πολλές και κάθε είδους δίνοντας στον θεατή άπειρες επιλογές. Αυτές που κατά την γνώμη μου θα είναι και οι πιο δυνατές είναι η περιπέτεια φαντασίας Ανάμεσα σε δύο κόσμους, η δραματική The impossible, η Άννα Καρένινα, η Επιχείρηση: Argo ενώ έχω περιέργεια για να δω αν το κοινό θα προτιμήσει την ήδη αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων Ψάχνοντας τον Νέμο που κάνει πρεμιέρα σε 3D, προσωπικά και εγώ το σκέφτομαι αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν επιλογή μου αξίζει τον κόπο.

Όπως βλέπετε και παρατηρώ και εγώ, έχουμε ήδη δει μαζί αρκετές από τις ολοκαίνουργιες ταινίες. Ακόμα προσπαθώ να δω το Αν ενώ το τι άλλο θα δω εξαρτάται από την παρέα με την οποία θα πάω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)