Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Αυστηρώς κατάλληλο (2008)

Περίληψη και κριτική

Δύο Έλληνες σεναριογράφοι-σκηνοθέτες ψάχνουν εταιρεία παραγωγής για την υψηλής ποιότητας ταινία τους. Ενώ "τρώνε πόρτα" από όλες τις μεγάλες εταιρείες καταλήγουν να συνεργάζονται με έναν πρώην μεγάλο παραγωγό ερωτικών ταινιών ο οποίος εκμεταλλεύεται τα σκηνικά και το συνεργείο για να γυρίσει μία ακόμη ερωτική ταινία. 

Αυτή η μίξη ποιότητας με σόκιν ως και χυδαία αστεία νομίζω ότι έχει πετύχει. Έχει ένα πρωτότυπο σενάριο, με κωμικοτραγικούς χαρακτήρες οι οποίοι ευτυχώς έχουν ανατεθεί σε αξιόλογους ερμηνευτές που τους αποδίδουν όπως τους αξίζει. Χαίρομαι που στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπω μία πολύ ευχάριστη και ταλαντούχα φυσιογνωμία, την Δήμητρα Στογιάννη.

Οι καταστάσεις είναι αρκετά τραβηγμένες αλλά παραδόξως δεν φαίνεται ένα αποτέλεσμα που κάνει τον θεατή να γελάει με την αρνητική έννοια καθώς για κωμωδία μιλάμε. Το χιούμορ είναι αρκετά αστείο στα περισσότερα σημεία αλλά σε άλλες σκηνές δεν προλαβαίνω να μετράω βωμολοχίες και αυτό δεν προσδίδει κωμικά στοιχεία ή κάνει τον χαρακτήρα της ταινίας κωμικότερο.

Συμπερασματικά, μιλάμε για μία εξαιρετική παραγωγή σε σύγκριση με ότι έχει κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Αλλά αν πρέπει να κριθεί χωρίς σύγκριση με άλλες, είναι μία κωμική ταινία, καλή αλλά όχι μοναδική ή η καλύτερη στο είδος της.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία/σενάριο: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέπας
Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Στογιάννη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Δημήτρης Τζουμάκης
Διάρκεια: 106 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)