Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Το Πολικό εξπρές (The Polar Express) -2004-

Περίληψη και κριτική

Ο μικρός Μπίλι θέλει πολύ να πιστέψει στον μαγικό μύθου του Άϊ-Βασίλη που μοιράζει τα δώρα πετώντας με τους ταράνδους του από σπίτι σε σπίτι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως η επίσκεψη που δέχεται δεν είναι από τον καλοκάγαθο γεράκο στα κόκκινα αλλά από ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο στο οποίο τον περιμένουν πολλοί συνομήλικοί του για να φτάσουν στο σπίτι του Άϊ-Βασίλη.


Αυτήν την ταινία, παρά την σκηνοθεσία και το σενάριο τα οποία τα βρίσκω όχι αριστουργηματικά αλλά αγγίζουν έναν πολύ ικανοποιητικό βαθμό, την αγαπώ ιδιαίτερα. Όταν λέμε μαγεία των Χριστουγέννων θα είναι η πρώτη ταινία που θα μου έρθει στο μυαλό.  Την ιδέα για να μην είναι με πραγματικούς ηθοποιούς αλλά σε μορφή animation δεν ξέρω αν ήταν καλή ιδέα αλλά ίσως να μην πετύχαινε απόλυτα να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσω των εφέ.

Υποτιτλισμένο πιστεύω ότι χάνει λίγο ενώ στα αγγλικά με υπότιτλους πιστεύω ότι μπαίνεις καλύτερα στο κλίμα. Από μικρότερος που ήμουνα όταν πρωτοβγήκε θυμάμαι ότι παρά την όχι ιδαίτερα μεγάλη διάρκεια σε καθήλωνε και νόμιζες ότι περνούσε πολύ ώρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι βαρετή. 

Ακόμη και αν την έχετε ξαναδεί θα σας μεταφέρει για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Έστω για τα 88 αυτά λεπτά (δεν βάζω τις διαφημίσεις) ξεχνιέσαι λίγο. Πολύ καλή στο είδος της, τείνει να καθιερωθεί ως ένα all time classic χριστουγεννιάτικο animation.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Τις φωνές τους δανείζουν: Τομ Χανκς (στους περισσότερους ρόλους), Λέσλι Ζεμέκις, Έντι Ντίζεν, Νόνα Γκέιγιε, Πίτερ Σολάρι
Διάρκεια: 88 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8,5/10

Trailer

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όντως είναι :)

      Παρεμπιπτόντως, με συγχωρείτε γιατί έγραψα ότι παιζόταν 17 του μήνα ενώ δεν ίσχυε η πληροφορία αυτή, το διάβασα λάθος και το αναδημοσίευσα λάθος, το διόρθωσα.

      Διαγραφή

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)