Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

NOEL -2004-

Περίληψη και κριτική

Τρεις διαφορετικές ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα την πιο μαγική εποχή του χρόνου: τα Χριστούγεννα. Ένα ζευγάρι που υποφέρει λόγω της κρίσης του συζύγου, μία εκδότρια που φροντίζει την πολύ άρρωστη μητέρα της και ένας νεαρός που προσπαθεί να ζήσει την ευτυχία που του είχαν προσφέρει τα παιδικά του χρόνια.

Αν και οι περισσότερες κριτικές δεν είναι καλές, αναφέρουν ότι είναι απλά δημιουργημένη για τις γιορτές κάτι που δεν βρίσκω λάθος, προφανώς δεν έχουν δοκιμάσει να την δουν ένα χριστουγεννιάτικο μεσημέρι ή βράδυ με βροχή, κρύο ή ίσως και χιόνι σε πιο σπάνιες περιπτώσεις στην Ελλάδα. Με είχε συγκινήσει, την βρήκα πολύ τρυφερή και γλυκιά.


Η σκηνοθεσία περνάει ελαφρώς απαρατήρητη αφού δεν σου κινεί το ενδιαφέρον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλά αντιθέτως αν παρατηρήσεις πιο προσεκτικά δημιουργείται η εντύπωση ότι "ρίχνει την ταινία". Σεναριακά, η ταινία είναι δοσμένη λίγο φτωχά ενώ πιστεύω ότι υπήρχαν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Οι ερμηνείες πιστεύω ότι δίνουν ένα μεγάλο συν στην ταινία, άλλωστε όπως είχα πει και στο Elizabethtown ταινία με την Σούζαν Σάραντον, είναι ταινία που στην χειρότερη περίπτωση μου αρέσει.

Πιστεύω ότι ο τρόπος που δένουν οι πέντε ιστορίες ενώ με την πρώτη όψη δεν έχουν σχέση μεταξύ τους είναι πολύ ωραίος γιατί σε κάνει να αναρωτιέσαι λίγο ποιος θα δέσει με ποιον και πως θα εξελιχθεί η ιστορία μέχρι το τέλος, το οποίο τέλος είναι καλό αλλά αν περάσει λίγος καιρός ξεχνιέται, χαρακτηριστικό που είναι πολύ μεγάλο λάθος αν θες να μιλήσεις για την ταινία αλλά καλό αν θες να την ξαναδείς.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Τζαζ Παλμιντέρι
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουζ, Σούζαν Σάραντον, Μάρκους Τόμας, Άλαν Άρκιν, Πολ Γουόλκερ
Διάρκεια: 96 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)